Hardware Mijn Seagate slim 2TB externe harde schijf heeft 2 identieke volumes: hoe samenvouwen?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Koekoek

Steunend lid
Vip Lid
Ik gebruik deze hd al sinds vorig jaar voor back-ups van harde schijf Pc met Acronis true image 2019. Onlangs probeerde ik de harde schijf te klonen met Acronis, dat lukte, en wou daarna weer back-ups nemen, maar het systeem weigerde, heb dan de externe hd geformatteerd : 2 identieke volumes na aansluiting met Verkenner. Als ik een back-up neem met Acronis OK, maar in beide volumes het zelfde aantal GB,s en ook dezelfde resterende vrije GB's.
Heb via schijfbeheer de 2 samengevoegd, dat lukte, maar toen ik de externe hd terug aansloot via Verkenner had ik dezelfde 2 volumes zoals voorheen. Ik vraag me af: zijn dit partities of schijfstations, die moeten samengevoegd worden? Back-ups kan ik verder nemen, maar steeds tegelijk op de 2 volumes. Zou dat een probleem geven, bij het terugzetten van de back-up , in geval van een crash van hd van PC?
Weet iemand een oplossing?
Vriendelijke groeten,
Koekoek




K
 
met een systeem back-up ben je op dit moment niets aangezien je schijf 0 dus een dynamische schijf is en je C hier aanwezig is ..neem je een back-up dan zal je steeds weer met deze dynamische schijf blijven zitten !
dat deze aomei een trial versie blijft omdat de vermelde licenties niet meer aanvaard worden wist ik dus niet ..
zelf gebruik ik nog steeds versie 5.2
 
Na de installatie van mijn Lenovo desktop PC begin 2018, heb een kopie van het register gezet op een USB stick. Kan ik het register hiermee overschrijven, en indien ja : zou dat aan het probleem van de C: schijf iets wezenlijk wijzigen?
Moest ik jonger zijn en ( vooral )geen huidige fysieke problemen, ik zou her starten vanaf installatie van Win 10 en alle programma's her installeren? maar daar begin ik niet meer aan. Heb dit reeds jaren geleden gedaan.
Beste Qtex en andere helpers : blijft er mij nog een andere oplossing over dan het progr. te kopen met een zekerheid van oplossing, of zou remosoftware een betere keuze zijn?

Hoe kan ik jullie bedanken voor het "engelen " geduld en hersenwerk?
 
ik heb je gisteren een pb gedaan met de volwaardige versie 5.2 welke ikzelf ook nog steeds gebruikt ..
je bent niets met een kopie van het register..ook ben je niets met een back-up van je huidig systeempje zolang de schijf een dynamische schijf blijft ben je er niets mee.
een verse installatie zou zeker niet slecht zijn .. zou je zoon je daar niet mee kunnen helpen !
 
Dat is zeker een theoretische mogelijkheid, maar practisch gezien zeer moeilijk: woont hier een eindje van, heeft ook zijn privé leven , en vooral een druk professioneel leven : is van opleiding elektricien, en aangevuld met specialisatie automatisatie en robotten, is al 20jaar werfleider in verschillende autoassemblages in binnen en buitenland, met regelmatig een verblijf van vier weken en 5 dagen thuis, en dan komt hij zijn oudjes eens bezoeken . Hij zou dat doen , maar ik wil er hem niet mee belasten .Mijn dochter woont met haar gezin in het Brugse en heeft praktische kennis van haar Laptop voor haar werk: psychotherapeute. Dus wij staan er grotendeels alleen voor, gelukkig met heel wat behulpzame buren. In deze maatschappij een rariteit. Dat was mijn verhaal!!! Ik zou er een boek kunnen overschrijven, maar ik moest dat gedaan hebben 10j. geleden.
Maar toen had ik nog een heleboel activiteiten. " Met als legt men geen dals "
Met dank voor het lezen van mijn kort leven poëzie !!
 
Ja. en heb het toegepast.
Maar op het moment dat het progr. bezig was te converteren naar basic , kreeg ik een veilig modus scherm?Ik wist niet wat ik moest doen. Ik bereik u nu vanaf mijn oude laptop. Nu sluit ik af, ik ga slapen, want morgen middag moet ik naar UZG.
Toch hartelijk dank voor het progr. Wat er misliep, zal ik daarna u contacteren.
Goeie nacht?
 
en het toegepast !! maar je heb de bewerking stop gezet omdat een ander scherm kreeg te zien ..
ik heb je eerder al meegedeeld dat je niet vanaf een draaiend en in gebruikzijnde systeempje je C kunt omzetten naar een standaard schijf ...daarom dus dat als je eenmaal de "Dynamic disk converter " heb gestart dat je systeempje overschakelt naar een andere modus ..met name een offline modus ... ikzelf heb deze Dynamic disk converter nooit dienen te gebruiken maar weet dat het omzetten van een C partitie nooit kan uitgevoerd worden als deze ingebruik is ....
*heb jij deze bewerking onderbroken kan ik niet garanderen of het daarna nog te benaderen is ...
ook kan ik je niet op voorhand zeggen welke handelingen of welke schermen er nog te voorschijn komen aangezien ik deze " Dynamic disk converter " zelf nooit diende te gebruiken !
 
Volgens mijn persoonlijke mening is er ondertussen met die installatie al zovéél geknoeid zonder dat Koekoek eigenlijk snapt waar het om draait of waar hij mee bezig is, dat een volledige herpartitionering van die schijf en propere installatie van Windows 10 de enige mogelijkheid is...

Als hij het ding na de jongste miskleun nog opgestart krijgt best alle data, media en andere bestanden gewoon copiëren naar een externe schijf of USB stick (niet met backups beginnen klooien) en dan van nul beginnen.
 
Qtex, van harte dank.
Ik heb gisteren dan toch Win 10 opnieuw geïnstalleerd, mooi, en nu deze keer C/ schijf standaard!!! . Heb tussendoor een paar prog. ingezet. Verder dan ga ik jullie raad opvolgen om het "probleem" dubbele partities op te lossen in de ext. hd's, in de loop van deze week na dinsd. e.k. Tot nog eens.
 
Wens u een spoedig herstel toe KOEKOEK (maar laat Merels met rust hé).

Het ganse verhaal verstevigt een conclusie die ik (mogelijk onterecht) recent maakte voor mijzelf.
Al die talrijke software en hardware combinaties zijn voor ons gewone gebruikers eigenlijk te ingewikkeld om gegevens op te slaan. Men is dan gebonden aan die software encrypties en dus aan de specifieke (betaal)software.
Regelmatig uw bestanden gewoonweg copiëren naar wisselende externe media plus een cloud service is evengoed een oplossing. Alleen er voor zorgen zo weinig mogelijk eigen gegevens op C: staan en zo nodig naar E: zetten.
Externe schijven zodanig formateren dat ze voor Mac's te lezen zijn is ook een pluspunt.
Spiegelcopies heb ik jarenlang gemaakt en doe ik nog. Maar onlangs nog kon ik een opstartbare CD wel branden met Macrium Reflect, maar opstarten doet hij niet.
SyncBack Free kan doen wat ik zowat wens. Voor systeempartities blijven spiegelcopies uiteraard de eenvoudigste redding ICE.
 
Volgens mijn persoonlijke mening is er ondertussen met die installatie al zovéél geknoeid zonder dat Koekoek eigenlijk snapt waar het om draait of waar hij mee bezig is, dat een volledige herpartitionering van die schijf en propere installatie van Windows 10 de enige mogelijkheid is...

Als hij het ding na de jongste miskleun nog opgestart krijgt best alle data, media en andere bestanden gewoon copiëren naar een externe schijf of USB stick (niet met backups beginnen klooien) en dan van nul beginnen.
Precies wat ik zonet ook dacht. Om te HER-partioneren zijn er veel mogelijkheden en welke verkies je zelf ?
 
Na een week UZG, ben ik al bijna drie weken terug, en heb niet stilgezeten ( maar de tijd per dag aan mijn PC wordt minder en minder fysisch mogelijk), heb jullie raad toegepast, en heb nu een nieuwe pc : werkt prima , maar
- het probleem van de" twee identieke partities " is niet opgelost Ik vermoed de oorzaak ligt bij de usb poorten ( 3.0 en 2.0).vooraan de desktop : 2 stuks van elk.
Ik stak een usb stick (128 GB en met bestanden van begin dit jaar) in de poorten 3 en 2 : dubbele weergave ?? Ik doe het zelfde bij mijn oude laptop: maar één partitie verschijnt in Verkenner!! Het zelfde doe ik met een externe hd met reeds 2 back-ups van Ashampoo 14 op: eerst in mijn laptop: één partitie, en vervolgens in de PC : weer 2 partities. Hetzelfde doe ik in de Laptop van mijn echtg.,( werkt met Google Chrome ) maar één partitie . Ik ben naar apparaat beheer gegaan, en daar het stuurprogramma van de usb poorten bijgewerkt, opnieuw PC opgestart, maar het probleem is niet weg?
Weet iemand raad?
- De C: schijf van 1 TB is een GPT ( normaal voor schijven van groter dan 2TB) en de externe hd's hebben MBR ??? Schept dat een probleem ?
- IS het nog mogelijk om de Hard Disk = 1TB te partitioneren in een C en D (data ) nu dat alle gebruikte prog's en downloads van pctuts opnieuw geïnstalleerd zijn? Indien ja : graag een eenvoudige oplossing en niet tijdrovend. (sorry)
Dank voor jullie denk - en zoekwerk.
Koekoek
 
Sorry, ik pas ... terug een zootje van de meest uiteenlopende zaken die er met de haren bijgesleurd zijn ...
  • stick in 2 poorten steken : hoe doe je dat ?
  • partitie in Verkenner ? Verkenner toont géén partities, enkel drive mappings
  • wat heeft Google Chrome op de laptop van je echtgenote hiermee te maken : dat is een browser !
  • en dan begin je eensklaps na de stick van 128 GB en de externe HD over de C-schijf ... waar zit het probleem nu eigenlijk ?
Haal eens diep adem en probeer eens gewoon uit te leggen, rechttoe, rechtaan wat je ziet en waarom je een probleem hebt : ZONDER er van alles bij te sleuren dat er niet toe doet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan