Windows 11 Mails

Status
Niet open voor verdere reacties.

mdc1756

Steunend lid
Vip Lid
Hoi,

Als ik mijn mails op de pc gelezen heb zeker die van Yahoo en van hotmail en Gmail en ik verwijder die dan staan die nog altijd op mijn gsm. Alleen Telenet verwijderd zijn mails

Het heeft te maken met synchronisatie maar vind niet de optie die in te stellen op beide.
Gsm is android.

Als mijn laptop en AIO samen opstaan dan synchroniseren die twee zichzelf wel.

Groetjes
Ed
 
Hier vindt u alle details voor Yahoo mail, met dank aan ChatGPT :

Om het protocol (POP3 of IMAP) te kiezen voor het instellen van Yahoo Mail in een e-mailclient, volgt u deze algemene stappen:

1. **Open uw e-mailclient**: Dit kan Outlook, Thunderbird, Apple Mail, of een andere e-mailclient zijn die u gebruikt.

2. **Navigeer naar de instellingen voor e-mailaccounts**: Dit verschilt per e-mailclient, maar meestal vindt u deze in de instellingen of voorkeuren van de e-mailclient. Zoek naar een sectie die 'Accounts', 'E-mailaccounts', 'Accountinstellingen' of iets vergelijkbaars wordt genoemd.

3. **Voeg een nieuw account toe of bewerk een bestaand account**: Als u Yahoo Mail voor het eerst instelt, kiest u waarschijnlijk voor het toevoegen van een nieuw account. Als u Yahoo Mail al heeft ingesteld en u wilt het protocol wijzigen, zoekt u naar de optie om het account te bewerken.

4. **Voer uw Yahoo Mail-gegevens in**: U wordt waarschijnlijk gevraagd om uw naam, e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Zorg ervoor dat u de juiste gegevens invoert.

5. **Kies het type server**: Op dit punt zal de e-mailclient u vragen om het type server te selecteren. Kies hier 'POP3' of 'IMAP', afhankelijk van uw voorkeur.

6. **Voer serverinstellingen in**: Nadat u het protocol heeft gekozen, wordt u mogelijk gevraagd om aanvullende serverinstellingen in te voeren, zoals serveradressen, poortnummers, beveiligingsopties, etc. Deze instellingen kunnen variëren afhankelijk van het gekozen protocol en de e-mailclient die u gebruikt.

7. **Voltooi het instellen van het account**: Nadat u alle vereiste gegevens hebt ingevoerd, zal de e-mailclient proberen verbinding te maken met uw Yahoo Mail-account en de instellingen te verifiëren. Zorg ervoor dat alles correct is ingevoerd voordat u doorgaat.

8. **Test het account**: Nadat het account is ingesteld, kunt u proberen om e-mails te verzenden en te ontvangen om te controleren of alles naar behoren werkt.

Door deze stappen te volgen, kunt u het gewenste protocol (POP3 of IMAP) kiezen bij het instellen van Yahoo Mail in uw e-mailclient.
Heb eens rap op gsm gekeken en daar is alles juist ingevuld en allemaal IMAP, PC nog niet bezien
 
Omdat we het nu eindelijk weten : je leest je mail in de browser dus géén mail-client software.
Het antwoord dat het over GMail ging hielp ons niets verder want dat is een mail-account en die kan je zowel in je browser als in een mailprogramma lezen.

Waar het nu op aankomt is dat je in de instellingen van je MAIL-account (dus NIET in de instellingen van je browser !) zoekt naar de communicatie-instelling van de betrokken mailserver.
Die instellingen moet je zoeken onder iets als 'profiel' of 'account' of iets van die aard.

vb. voor Gmail :

1712167084772.png


Onder 1 vind je de instellingen van de browser ... die moet je NIET bekijken !
Onder 2 staan (in dit geval voor GMail) de instellingen van je account ... daar is het te doen.

Ik meen begrepen te hebben dat het enige probleem nu nog in je Yahoo mail zit, maar daar kan ik geen voorbeeld van tonen want ik gebruik géén Yahoo account. Je kan best lezen in #36 vanaf het puntje 4. om een bestaand account zoals dat van jou aan te passen naar het juiste mailserver-type, nl. IMAP.

Succes ... de aanhouder wint !
 
Merci, ik heb problemen met Yahoo, Outlook en Gmail. Ik moet nu wel werken tot na het weekend ik ga daar niet direct aan beginnen maar ik zoek zeker verder, ik weet waar ik moet zijn 'u.
Ik laat je wel iets weten wees gerust.
 
Omdat we het nu eindelijk weten : je leest je mail in de browser dus géén mail-client software.
Het antwoord dat het over GMail ging hielp ons niets verder want dat is een mail-account en die kan je zowel in je browser als in een mailprogramma lezen.
Sorry @PhilipV @mdc1756 maar daar ben ik nog niet zo zeker van, zie post #26
Ben juist thuis, mijn schoonzoon (IT)
Woont niet dichtbij en kan mij niet helpen maar denkt dat het te maken heeft met IMAP Al mijn mails open ik met Gmail app op mijn gsm vind het ook raar maar het is toch zo, ik zoek verder, met jullie hoop ik en mijn schoonzoon als hij ooit de tijd vind, hij doet serverwerk
En #28:
in surf niet met mijn gsm met een firefox, als ikop de app gmail klik dan komen al mijn accounts zichtbaar, die staan altijd open
@PhilipV Tenzij je op PC (AIO + Laptop) bedoelt, daar is het wrs enkel browser.
Maar wordt ook de app niet goed ingesteld kan het mss nog fout gaan? (Tenzij ik hier fout ben, op mijn oude Nokia heb ik geen internet of mail ;) )
 
Laatst bewerkt:
al mijn accounts op mijn gsm zijn ingesteld met IMAP, kan je nu wel geen foto tonen, dan hebben jullie allemaal mijn email adressen en dat is nu ook niet de bedoeling?
ik zoek verder, tijd is een schone deugd
 
en dus ... komt het erop aan om na te gaan of ze zich ook zo presenteren als je naar elk van die accounts gaat op je PC.
Want de accounts openen op GSM OK... maar daarmee weten we nog niet of je webmail gebruikt of een cliënt app op die GSM... Als je voor één van de accounts een app zou gebruiken ipv. webmail zou het kunnen dat er daar een verschil is met de manier van openen op PC.

Als alle accounts zowel op GSM als op de manier waarop je op PC kijkt op IMAP staan zullen ze overal dezelfde inhoud te zien geven.
 
op mijn pc lees ik mijn pc in mijn browser, Telenet is via telenet webmail, is dit een client? ik denk het
op gsm heb ik geen client app
maar het probleem is niet dat de inhoud dezelfde is, die is dezelfde, maar als ik ze eerst op mijn gsm lees zijn ze weg als ik ze op de pc wil lezen,
als ik ze op de pc eerst lees dan staan ze nog allemaal in mijn gsm behalve die van Telenet die zijn dan weg.

alles is IMAP, ik weet niet waar het probleem ligt
ik zoek en hoor wel verder

thanks
 
Op je AIO en laptop gebruik je enkel webmail? Dan "synchroniseren" die niet echt hoor.

Ben geen expert maar zal proberen het wat te verduidelijken. (Hopelijk klopt het een beetje wat ik hier post)

Je moet je een mailserver voorstellen als een postkantoor.
Een app of mailclient is dan de postbode die op het postkantoor de post (mail) voor je gaat ophalen en in je brievenbus (app/prg op gsm/computer) bezorgt (opslaat).

Webmail is dan meer te vergelijken met een postbus die je hebt op het postkantoor.
Je gaat dus zelf naar het postkantoor (je webmail (browser) maakt verbinding met het postkantoor) en opent je postbus.
Daar lees je je post en houd bepaalde post bij (laat je in de postbus liggen) of haalt ze er uit (wissen) en gooit ze in de prullenbak of verscheut ze direct.

Als je nu met de AIO en laptop tegelijk je webmail (postbus) opent ben je niet aan het synchroniseren maar lees je eigenlijk 2x hetzelfde via een ander apparaat.
Als je dan op bv de AIO een mail wist is die eigenlijk weg uit je postbus waar op dat moment dus ook laptop mee verbonden is en die dus, eventueel na verversen, ook niet meer op de laptop te zien is.

Zou je hetzelfde doen als enkel de AIO aanstaat en de laptop uit, je wist die mail vanaf de AIO dan is die weg.
Log je later aan met de laptop zal je die mail ook niet meer zien omdat die al gewist was door de AIO.
Je denkt dan mss aan synchronisatie maar dat is hier helemaal niet het geval!
Je hebt nl de mail zelf manueel gewist in je postbus, de andere browser kan die dan ook niet meer zien.

Waarom kan je die mogelijk nog wel in een app of programma zien?
Omdat je app/prg (de postbode) die brieven voor je gaan halen is en op je toestel (je brievenbus) heeft opgeslagen.
In een app/prg kan je echter ook vaak instellen wat er moet gebeuren als je een mail wist.
Moet die eerst naar de prullenbak of direct gewist worden? Of eerst een aantal dagen bijhouden alvorens definitief te wissen?
Dat zijn voorwaarden die je dan aan je “postbode” (app of prg) moet vertellen wat ermee te doen.

Op de mailserver (website of postkantoor) kan je echter ook instellingen voor het bijhouden, wissen enz. van mail instellen.
Je moet de instellingen mogelijk wel voor beide, server en app/prg, op elkaar afstemmen in hun respectievelijke instellingen.

Hopelijk heb je hier wat aan.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan