Hardware Laptop valt uit bij verwijderen netspanning

Status
Niet open voor verdere reacties.
Laptop valt uit bij verwijderen netspanning.Batterij 100% vol.Batterijcheck gedaan alles ok.
Wat zou de reden kunnen zijn?
M.V.G
 
Dit zijn zo van die lastige dingen waar je naar moet gissen en niet even snel een oplossing voor is.
Er kan ergens een defect zijn in het gedeelte dat de spanning regelt voor de oplaadbare batterij.
Dat hij dus wel oplaad, maar geen spanning afgeeft als dit wel moet. De batterijcheck kan hiervan weer een kleine aftak zijn waardoor deze wel werkt.

Het kan ook zijn dat de battercheck schakeling defect is en ten onrechte 100% aangeeft waardoor de laptop denkt dat hij niet opgeladen hoeft te worden terwijl hij wel leeg is.
Haal de batterij er eens uit en probeer met een multimeter te meten of hij voedingsspanning geeft.

Deze schakelingen zitten op het moederbord en zijn niet te repareren behalve een nieuw moederbord.
 
Deze schakelingen zitten op het moederbord en zijn niet te repareren behalve een nieuw moederbord.
Hangt er vanaf. Winkeliers zeggen inderdaad meestal "moederbord stuk, niet te repareren, moet vervangen worden" terwijl het vaak toch nog te herstellen is.
Het zou natuurlijk handig zijn te weten over welke laptop, type, versie etc het precies gaat.
 
Laatst bewerkt:
Klopt, winkeliers zeggen inderdaad al gauw dat het moederbord stuk is en vervangen moet worden. Dit is voor de reparateur ook meestal de snelste en daardoor goedkoopste oplossing. Losse onderdelen voor een moederbord zijn er niet behalve een condensator vervangen. Moet je een chip vervangen dan is deze er niet en zou hij er wel zijn heb je daar duur gespecialiseerd gereedschap voor nodig. Als je daar niet ervaren in ben beschadig je meestal meer dan je repareert.
Een laptop is nagenoeg nooit modulair gebouwd zoals een pc en daarom bevinden de meeste onderdelen van een laptop zich nu eenmaal op het moederbord. Gaat daar iets kapot is dit dus nauwelijks te vervangen.
 
Bij iets oudere modellen zijn het vaak toch standaard ICs hoor, zelfs bij moderne. Maar het wordt inderdaad vaak lastiger, fabrikanten maken het bewust moeiljker door idd ICs volgens hun specs te gebruiken die dan lastig of soms niet te vinden zijn.
Mits de nodige apparatuur kan toch meer hersteld worden dan je denkt, bv macbook die "onherstelbaar" is door "kapotte" grafische chip:
MacBook_Deus_GRAFISCHE_CHIP_NL_.jpg
 
Bij oude modellen heb je inderdaad wel eens geluk. De huidige generatie laptops en notebooks is meestal niet zelf te repareren.
De doorsnee winkelier waar we het hier dus over hebben beschikt niet over de gereedschappen voor zo'n reparatie. Deze beste kerel kan met een goede babbel heel goed verkopen, maar heeft meestal twee linkerhanden als het op repareren aankomt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan