Proximus rolt volwaardige 5G beperkt uit in Vlaanderen

Status
Niet open voor verdere reacties.

stallion

Medewerker
Forumleiding
Vip Lid

Proximus is begonnen met het in gebruik nemen van de tijdelijke licenties van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) voor volwaardige 5G. Dat betekent dat er in bepaalde gebieden van Vlaanderen hogere snelheden op het mobiele netwerk van de operator kunnen worden gehaald.

Het BIPT gaf in juli aan vijf operatoren voorlopige gebruiksrechten voor 5G in de 3,6 tot 3,8 GHz radiofrequentieband, in afwachting van een definitieve toewijzing via een veiling. Een daarvan, Proximus, is nu begonnen met de beperkte uitrol van 5G in Vlaanderen op die frequenties. Eerder maakte Proximus een lightversie van 5G beschikbaar op de bestaande 3G-frequentie van 2,1 GHz, waar lagere snelheden worden gehaald dan in het spectrum met hogere frequenties. Proximus laat niet weten hoeveel hoger die snelheid van haar 5G-netwerk zal zijn.

De telecomprovider lanceert 5G voorlopig enkel in Vlaanderen omdat het rekening moet houden met de opgelegde stralingsnormen. In Wallonië en vooral in Brussel kan Proximus 5G niet uitrollen binnen die stralingsnormen.

Naamloos.png


Bron: HLN & DataNews
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan