Review Mijn Huawei P Smart 2019

nete

Steunend lid
Vip Lid
Ben ik blij dat ik voor de Huawei P Smart gekozen heb?
Ja en nee.
Meer ja dan nee.
Nee is enkel voor de skin en de foeilelijke notch
Ja is voor al de rest, vooral voor de camera.
Als je de skin vervangt door de onnavolgbare Nova Launcher dan schiet enkel nog de notch voor jou over als "nee" !
Het schijnt dat Huawei nogal drammerig doet als je hun "skin" wil uitschakelen, niks van aantrekken.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Als je de skin vervangt door de onnavolgbare Nova Launcher dan schiet enkel nog de notch voor jou over als "nee" !
Het schijnt dat Huawei nogal drammerig doet als je hun "skin" wil uitschakelen, niks van aantrekken.
Is het instellingen menu dan ook aangepast? Vrees er wel een beetje voor.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
We zijn nog geen maand ver, maar toch al een flinke update.

Ik heb sinds maandag Android 10 mogen ontvangen op mijn Huawei P Smart 2019. Dit is welliswaar nog niet de definitieve versie van Android 10. Dit betreft een Beta versie Wel is die vrij gegeven door Huawei zelf, geen rare dingen dus. Daar ik heel erg bezig ben met Android en alles eromheen vond ik mezelf wel een geschikt persoon om daaraan mee deel te nemen.
Hoe moet je daaraan deel nemen, wel heel simpel, je moet een Huawei account aanmaken, dat duurt allemaal niet erg lang en ze vragen geen rare dingen. Dus je privacy is goed onder controle, wat Trump en zijn companen ook mogen beweren, ik heb er nog niets van gemerkt.
Dan heb je ook een Huawei HiCare app nodig om daaraan mee te kunnen deelnemen. De geruchten dat je een Beta app moet installeren is dus larie en apekool. De HiCare is het enige wat van tel is.
Dan moet je wachten tot er een uitrol is van een beta programma. Je kan wachten tot ze het zelf aangeven dat er een beta programma is, maar je kan ook handmatig scannen. Je kent mij waarschijnlijk wel al, ik scan handmatig op nieuweheden. Tussen ons gezegd en gezwegen. Dit gaat sneller.

Dan komt er een update aandraven naar Android 10 voor mijn toestel, je krijgt de nodige waarschuwingen met waar het nog mis kan gaan. Wat er wel al stabiel draait word gelukkig ook wel meegegeven. Met wat wordt meegegeven beslis jij dan of je ermee door gaat of niet. Ik was wat bang, maar ja het bloed kruipt waar het niet kruipen kan zegt men soms. De enige reden waarom ik bang was. Er stond bij de nog falende zaken, dat er sommige bankt apps nog niet compatibel zijn met Android 10. Na wat denken en zo, ging ik er toch voor.

Ja hallo een update van 3,4 GB groot. Dat ging via de wifi wel vrij vlot, dit was binnen gehaald in een kwartiertje tijd.
Het installeren ging nog vlotter, dit klusje was geklaard in 5 minuten. Dan moesten de apps wel nog bijgewerkt worden en dat duurde ook nog wel eens een dikke 5 minuten. Dus viel dit heel erg mee. Dit ging eigenlijk snel vond ik.

Dan was het ontdekken van Android 10 aan de beurt. Heel het menu wat ik eindelijk een beetje onder de knie had is weer helemaal veranderd. Maar wel nog helemaal Huawei. Ik wou wel dark modus hebben, dat moest ik niet meer zoeken, dat was meteen zo ingesteld.

Wat merk ik na een paar dagen Android 10 te gebruiken?

Ten eerste, hij werkt precies iets vlotter. Vind ik totaal niet erg.
De dark modus vind ik leuk, maar er stond al heel veel in dark modus zonder dat ik gehele dark modus had. Dus heel veel is er niet veranderd vind ik.
Maar de grootste winst maak ik op batterij gebied. Voordien ging hij 2 dagen mee en met veel geluk kon ik er eens een dagje bij breien. Maar nu doet hij met gemak 3 dagen op een laadbeurt. Wat een zege is me dat.

Besluit.
Ik ben dik tevreden over Android 10 op mijn Huawei P Smart 2019.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Het is tijd voor een nieuwe update van mijn Huawei P Smart 2019.
Die skin steekt nog steeds in mijn maag, maar het went wel. Het menu blijft erg rommelig vind ik.
Heb ondertussen al enkele updates gekregen voor mijn toestel van Huawei en veel merk je er niet van. Wel dringt hij aan om alles zelf te willen doen. NOPE, ik wil de touwtjes in handen houden. Is dat dan zo gek misschien Huawei dat IK de touwtjes in handen wil hebben? Zo opdringerig is hij wel. Telkens er een update voor gelijk wat komt aandraven van Huawei krijg ik wel de vraag of ik toch wel niet wil overschakelen naar automatisch updaten. Nee, nee en nog eens nee. Ik wil dit zelf zien wat wanneer tevoorschijn komt. Als dit automatisch gaat heb ik daar geen zicht meer op en dat wil ik dus NIET.

Ruim een maand of 2 geleden heb ik een grote update gekregen van mijn besturingssysteem. Heb nog steeds Android 10, veel merk ik niet dat er veranderd is, behalve dan 1 ding.
De batterij gaat echt onnoemelijk veel langer mee als ervoor.
Ik kon al niet klagen over mijn batterij duur. Ik zat op 1 à 2 dagen, met de nadruk op 2 dagen. Dag 2 had ik dan nog iets van een dikke 20% over. Dus nog ruim voldoende. Heb dan ruim 2 maand geleden een grote update gehad en sindsdien gaat mijn batterij 2 à 3 dagen mee. Zoals nu ook. Ik heb hem gisteren avond opgeladen, ben nu 23u verder en mijn batterij niveau staat op 79%. Dus ik kan morgen ook nog zeker mee. Als hij ruim 20% per dag zakt, dan kan er nog wel een dagje erachteraan geplakt worden. Mijn gebruik is ook niet anders geworden. Ik gebruik hem nog evenveel. Hij is gewoon een pak zuiniger geworden. Nu heb ik wel zo al 2 keer meegemaakt dat ik hem na dag 3 vergat op te laden. Dan heb ik op dag 4 nog een dikke 20% over, maar onder de 25% zakt ze plots wel heel erg veel sneller als ervoor. Dus kom ik nog tot de middag met die dik 20% door en dan is het gedaan met de pret. Op het werk kan ik niet laden, dus zit ik zonder tot ik terug thuis ben dan. Dat is gewoon omdat hij zoveel langer mee gaat op 1 lading dat ik het vergeet om mijn toestel op te laden.

Zou ik terug een Huawei toestel kopen?
Met wat er toen te verkrijgen was met mijn krap budgetje en wat Proximus toen aanbood denk ik wel dat ik terug voor de Huawei P Smart 2019 zou gegaan zijn. Al zou de Nokia 6.2 ook wel in de running geweest zijn. Maar toen ik naar de winkel ging wist ik trouwens niet dat de Nokia 6.2 niet in de running zat. Ik denk nog steeds dat de Huawei de beste keuze was met mijn budgetje dat ik toen beschikbaar had en wat Proximus toen aanbood met de eenmalige 9€ voor het toestel en 2 jaar 5€ erbij. je kon ook kiezen voor een opleg van 10€ en dan had je betere toestellen in de running, maar daar we niet weten wat de toekomst brengt en dat de maanden dicht liggen, moest het met 0€ of 5€ opleg per maand gebeuren en in die optiek denk ik wel dat ik toen de beste keuze heb gemaakt. Dus ja ik zou terug voor de Huawei gegaan zijn. Is dit mijn favoriete keuze, neen en nog steeds niet. Ik had liever gehad dat ze Motorola toestellen ook in de aanbieding hadden gehad. Dan was het zeker een Motorola geworden. Xiaomi mocht ook nog, maar dit hebben ze ook niet, ze hebben daar enkel nog ZTE, maar geen Xiaomi.
 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
@cve het fenomeen dat een batterij eens ze onder de 20% zakt, peilsnel begint te zakken is normaal ... is eigenschap van Lithium-Ion batterij.
 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Dat is het punt niet hé Skippy - Cve zegt juist dat hij héél tevreden is over de batterij en dat die beter is dan ooit ! Waarom hij aan een nieuw bakske toe is zegt hij eigenlijk niet in zijn post ...
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Waar zeg ik dat ik een bakske nodig heb?
Ik heb helemaal niets nodig. Mijn batterij gaat heel erg lang mee. Ik heb hem wel vanavond met 39% aan de lader gehangen. Waarom hij vandaag zoveel geakt is is heel erg logisch te verklaren. ik heb deze avond buiten enkele uren bezig geweest op de Smartphone in plaats van op mijn laptop. We hebben vandaag ook wel heel veel gerommeld op het werk met de smartphone ook. Werkgerelateerd natuurlijk he. Ik kan niet goed uit het hoofd rekenen en ik gebruik dan mijn smartphone als rekenmachine. Ik gebruik daarvoor de MI calculator, dat is de rekenmachine van Xiaomi, een prachtige app en super uitgebreid.
 
Bovenaan Onderaan