Webdesign Mini Workshop : Eenvoudige website gratis hosten met Dropbox

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
1593344695680.png


Zijn je behoeftes om iets op het web te zetten eerder beperkt, dan kan je een héél rechttoe-rechtaan webpagina of eenvoudige site gratis hosten en onderbrengen in je Dropbox account. Elke wijziging die je op je PC aan die bestanden doorvoert wordt meteen aangepast op je website.

Zo werkt het !
 1. Heb je al een Dropbox account (vanaf gratis) dan kan je die gebruiken. Anders maak je er één aan speciaal hiervoor. Het installeren van de app op je PC of mobiel is niet nodig maar je moet je account wel even verifiëren met de mail die je krijgt of door toegang te verlenen tot je Google profiel. Als je account werkende is, en je ziet de bijhorende Dropbox folder in je Explorer op je PC verschijnen dan kan je verder ...

 2. Ga naar Droppages.com en log ook hier in met je Dropbox account.

 3. Klik 'Create a new site' om je eerste site aan te maken. (Je krijgt er max. 2 gratis bij DropPages). Geef die een naam in het formaat 'Jenaam.droppages.com'. Daardoor zal binnen je Dropbox folders een subfolder gemaakt worden binnen de Your Apps van Dropbox. Als je nog geen Apps had, wordt ook die onderverdeling automatisch gemaakt.

 4. Maak nu een simpel HTML document aan met Notepad of een andere tekst editor. Maak daarbij enkel gebruik van eenvoudige, statische HTML ! (*) Bewaar dit eerste bestand als 'index.html' in de Content folder van de subfolder binnen je Dropbox en de browser zal dit bestand als startpagina van je site beschouwen.

  In mijn geval geeft dit :

  1593345350994.png


  Een testbestandje (*.txt) dat er al stond, verwijder je best meteen ...

 5. Als je nu in je browser naar de URL met de naam die je opgaf surft krijg je je startpagina te zien. Probeer maar eens met philipv.droppages.com
(*) Werkt prima, maar echt enkel voor statische HTML en zo weinig mogelijk layout tags uit de krachtige editors. Als je vb. gewend bent om (zoals ik) HTML pagina te ontwerpen door gebruik van Microsoft Publisher en afwerking voor publicatie in Microsoft Expression Web 4 of nog krachtiger, moderne tools zal het niet werken ... Je moet je beperken tot de standaard definities van HTML editing. Maar eens je daar voor zorgt werkt het prima, ook - zoals je ziet - met afbeelding en zomeer. Je statische bestanden zoals afbeeldingen moeten in de Public subfolder worden geplaatst.
 
Bovenaan Onderaan