Windows 7 Fout bij het openen van een xlsx document (Excel)

Victor

Steunend lid
Vip Lid
Hallo,

Heb plots volgende fout:
Verschillende documenten, zowel op bureaublad als in de verkenner, geopend en bewerkt. Dit doe ik dagelijks.
Wil weer een Excel document openen en krijg een melding "fout tijdens het verzenden van de opdracht naar het programma". Dit is dan verder bij alle Excel documenten zo. Met Word geen probleem.
Heb dan toevallig vastgesteld dat ik eerst Excel moet openen en dan pas kan ik de documenten wel openen. Is Excel terug gesloten komt de fout terug. Dan is verder werken wel omslachtig.
Heropstarten helpt niet. Virusbeschermer (Kaspersky Total Security) uitschakelen helpt niet.
Eén keer ging het plotseling wel terug allemaal maar dat was tijdelijk.
Werk in Windows 7 Ultimate en met Office Pro 10 64 bit. Die is er ongeveer 4 weken opgezet. De vorige versie Office Pro 7 staat er nog op. Dat zou geen probleem zijn volgens de installateur.
Kan gelukkig mijn documenten bewerken maar het is vervelend telkens eerst Excel te moeten openen.
Ligt het aan Windows of aan Office?
 

Victor

Steunend lid
Vip Lid
Sorry, ik bedoelde natuurlijk Microsoft i.p.v. Windows:rolleyes:.
En wat bedoel je met "ken ik niet"? Office 2007 & Office 2010 is het.
 
Laatst bewerkt:

aardbei

Steunend lid
Vip Lid
Methode : DDE negeren
Als u deze instelling wilt corrigeren, gaat men als volgt te werk:
  1. Selecteer Bestand > Opties.
  2. Selecteer Geavanceerd, ga omlaag naar de sectie Algemeen en schakel het selectievakje Andere toepassingen negeren die Dynamic Data Exchange (DDE) gebruiken uit in het gebied Algemeen.
  3. Selecteer OK.
Dit probleem kan zich voordoen als het selectievakje Andere toepassingen negeren die Dynamic Data Exchange (DDE) gebruiken in de opties van Excel is geselecteerd.

Wanneer u dubbelklikt op een Excel-werkmap in Windows Verkenner, wordt een DDE-bericht (Dynamic Data Exchange) verzonden naar Excel. Dit bericht geeft Excel de opdracht om de werkmap waarop u hebt gedubbelklikt, te openen.

Als u de optie 'Negeren' selecteert, negeert Excel DDE-berichten die het ontvangt van andere programma's. Daardoor wordt het DDE-bericht dat door Windows Verkenner naar Excel wordt gezonden, genegeerd en wordt de werkmap waarop men dubbelklikt, niet geopend.

Andere mogelijkheden via de microsoft link :
 

Victor

Steunend lid
Vip Lid
Beste aardbei,

Bedankt voor je reactie.

Dit "weetje" werd reeds eerder aangemeld en nagezien. Het vakje is niet aangevinkt. Probleem blijft aanwezig.
Sedert Microsoft off pro 10 geinstaleerd werd en met off 2007 nog aanwezig is het begonnen. Intussen al eens 2007 verwijderd maar het hielp niet.
Wat raar is: als ik soms een Excel bestand open is er even een flits van een zwart veld. Het gaat verschrikkelijk snel en is snel weg en je werkblad is geopend. Je merkt het bijna niet. Het gebeurd zelden maar het valt op.

Intussen al gewend aan dit probleem en als ik begin open ik eerst een of meerdere nieuwe Excel bladen daar ik soms een bestaand Excelbestand afsluit na bewerkt te hebben en dan lukt het niet meer tot ik weer Excel open.
 

Victor

Steunend lid
Vip Lid
Hallo aardbei,

Het kan ongelofelijk klinken. heb al je stappen doorgenomen en uiteraard indien nodig uitgevoerd.

Resultaat blijft hetzelfde.

Ter info: ik weet niet of ik al het herhaald heb. Heb momenteel nog altijd Office 2007 aan boord. Geeft dat een conflict?
Verwijderen van die 2007 geeft geen oplossing, weet niets verder van registers en andere dus, terug geïnstalleerd.
Mijn Office 2010 is een installatie van een vriend. Heb zelf geen informatie hiervan. is die geldig of niet? Een officiële versie van 2010 is niet beschikbaar op alle kanalen.
Kan toch moeilijk Windows 10 installeren om nog een andere Office (2016; 2019) te verkrijgen! Heb een misschien absurde aversie van Window 10. Heb die zeker niet nodig wegens geen gebruik van andere toestellen (tablet, smartphone). Moet toch niet heel mijn besturing gaan omschakelen om een Office geregeld te krijgen! Het zal uiteindelijk een verkoopzaakje worden.
Wil een optimale werking met Office 2007 en mijn Office pro 2010 in Windows 7.
Indien ik moet, en ik herhaal, toch Windows 10 moet installeren om verdere of hogere Office zaakjes in orde te krijgen dan is dat vanwege Microsoft een verwerpelijke zaak aan het worden. Dus, computersgebruikers, wees gewaarschuwd!

Een verbitterd idealist

Victor
 
Laatst bewerkt:

Victor

Steunend lid
Vip Lid
Hallo aardbei,

Sorry voor mijn enigszins frustrerende uitspraken in het vorige bericht.

Weet intussen al dat het omschakelen naar Windows 10 een gratis zaak is, nochtans wil ik een versie aankopen. Weet dan niet wat ik moet doen om dat in goede banen te leiden met de huidige situatie. Wat gebeurd er met al de andere bestaande programma's? Heb Kaspersky Total Security, AVG TuneUp, DVDFab, allerhande browsers, enz.
Moet ik die allemaal dan gaan aankopen om verder te gebruiken? Het zal van die producten afhangen.
Je moet weten dat ik een leek ben in de diepere sferen. Een algemene huidige back-up op een externe schijf is dat een goede zaak? Het terugplaatsen is dat simpel? Wat kan en kan niet? Waar let je op?
Wat verlies je uiteindelijk met het overbrengen naar die Windows 10? Is het uiteindelijk nog zonder moeilijkheden na al die voorbije maanden van ervaring?
Koop ik het of is de gratis switch een zaak?
Ken dus niets van het "oude" DOS en ben vreemd in vele zaken. Kwestie van heropstarten na ernstige vernieuwingen.
Alles formateren en opnieuw installeren is misschien een pluspunt maar niet simpel voor mij. Als alles draait en er worden kleine zaakjes aangepast is het een begrijpende cultuur voor mij, anders owee!

Die ene zaak van Excel heeft wel wat teweeg gebracht. En om terug te vallen op enkel 2007 zou ik ook aangebrachte bestanden verwijderen gemaakt in 2010 en dat is een verlies.

Bedankt voor je info en hulp aardbei,

Victor
 
Laatst bewerkt:

aardbei

Steunend lid
Vip Lid
Moet je je register gecontroleerd laten opruimen ?
Wise Registry Cleaner Free is een gespecialiseerd programma om het Windows-register mee op te schonen. Heel veel overbodige registersleutels worden opgeruimd door deze grondige register cleaner. Je kan ermee ook een backup maken en het register defragmenteren - wat ook snelheidswinst zou opleveren.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Moet je je register gecontroleerd laten opruimen ?
Wise Registry Cleaner Free is een gespecialiseerd programma om het Windows-register mee op te schonen. Heel veel overbodige registersleutels worden opgeruimd door deze grondige register cleaner. Je kan ermee ook een backup maken en het register defragmenteren - wat ook snelheidswinst zou opleveren.
Ik krijg altijd rillingen bij het lezen van mensen die cleaners aan bevelen. Wij hebben veel ervaringen en meestal zijn die niet positief. Over deze cleaner hebben we nu nog geen ervaring, maar ik beveel toch aan om voorzichtig om te springen met cleaners. Meestal bevelen we aan om er eigenlijk ver weg van te blijven, omdat eigenlijk alles al in Windows zelf al ingebouwd zit om je pc clean te houden. Dus als je wenst deze cleaner te gebruiken, is dat u goed recht, maar wees er dan heel alert bij dat je niet te ijverig gaat opruimen. Want dan gaat het wel eens fout.
 

Victor

Steunend lid
Vip Lid
Hallo ondersteuners,

Ik vind het zeer fijn allerlei weetjes en raad te lezen van menig hulpvaardig medelid.

Intussen lees ik die en neem afschuwelijk mijn tijd. Iets proberen doe ik dan als ik het afgewogen heb dat het niet kan schaden. Bijvoorbeeld iets natrekken waar een uitgebreide uitleg aan voorafgegaan is. Heel voorzichtig als een bange haas!!

Het betekend dan ook dat een resolute beslissing om iets te veranderen, verplaatsen, verwijderen of te installeren niet een, twee, drie beslist wordt. Menig bericht over nieuwe programma's hebben ook vele negatieve boodschappen zodat je uiteindelijk de stap niet wil of durft nemen.
Daarom vind ik dit forum zo belangrijk. Vele helpende handen (ideeën) en deskundige uitleg zijn voor mij als leek een uitweg. Wil daarom allen bedanken en zeker de site blijven steunen.

Intussen wacht ik af en zal uiteindelijk een beslissing moeten nemen er iets grondig aan te veranderen.

Vic
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Er gaat waarschijnlijk wel een oplossing zijn voor je probleem in Excel, maar het is altijd een beetje koffiedik kijken als we het systeem niet zelf onder handen hebben.

Om je vragen te beantwoorden, of je ongerustheid te sussen; "Een nieuwe installatie", Wat, hoe, waar, ... alles even in een notendop:

Zelf geef ik de voorkeur aan een nieuwe cleane installatie na verloop van tijd, of wanneer er "problemen" komen.

1) Je programma's
Die kan je terug installeren achteraf, na installatie/upgrade van je OS. Mag geen probleem geven. Uiteraard licentie informatie bij de hand houden indien nodig.
MS Office: Waarom 2 versies van Microsoft Office geinstalleerd? Houd het indien mogelijk bij één versie, tenzij je een goede reden hebt.

2) Je data
Maak een backup van je data naar een extern medium, de cloud, ...

3) Nieuwe Windows
Installatie van Windows 10 is ook relatief eenvoudig. Hier zijn mensen die je dat in alle geuren en kleuren kunnen uitleggen wat je opties zijn. Aangezien je een legale Windows 7 hebt (???), gaat die zonder problemen activeren na installatie.
Enige manuele werk zijn de drivers van je hardware installeren, indien nodig.

Tips;
Blijf weg van allerhande optimizers en cleaners, tuneup, ... en van al die rommel. Koop dit NOOIT, installeer dit NOOIT!
Kijk je op tegen een nieuwe installatie? Koop een nieuwe harde schijf (of SSD), en voer daar je nieuwe installatie op uit. Heb je problemen of wil/moet je terug naar je originele situatie, sluit dan je originele disk terug aan.
 

aardbei

Steunend lid
Vip Lid
DDragon80,

Op veel punten heb je gelijk.
- Als je geen verstand hebt om een register op te schonen zou ik ook een nieuw os erop zetten
- Installeren van windows 7 kan inderdaad, maar heb je dan wel optimale beveiliging en verbeteringen net zoals in windows 10?
(privacy laat ik ff buiten beschouwing in windows 10)
Na 14 januari 2020 zal Microsoft geen beveiligingsupdates of ondersteuning meer bieden voor pc's met Windows 7.
- Sommige drivers horen specifiek bij de geinstalleerde pc. Installeren van nieuwe drivers zou ik van de fabrikant nemen en niet die bij windows 7 pre-installed zitten.
- Als je overstapt naar windows 10 kan de nieuwe iconenindeling / de nieuwe tabbladen indeling lastig zijn om ermee te werken. ( is wel op te lossen door classic shell erop te zetten)
- backup in de cloud zetten? noway! (wie zegt dat je data daar veilig is ookal heb je encryptie aanstaan tegen uitlezen)
 
Bovenaan Onderaan