De nieuwe moderne schijfbeheertool van Windows 10

1605421115470.png

De moderne oplossing heet "Manage Disks and Volumes" en Microsoft noemt het een moderne versie van Windows 10's huidige disk management tool.


Met het oude hulpprogramma Schijfbeheer kunt u met Microsoft uw volumes en partities beheren. U kunt bijvoorbeeld de ruimte van een bepaalde partitie vergroten, een partitie verwijderen, een partitie verkleinen of de instellingen van een partitie wijzigen.
Het moderne alternatief genaamd 'Manage Disks and Volumes' is beter geïntegreerd met de Storage Spaces en Storage-instellingen. Dit betekent dat iedereen die de volumes / partities wil wijzigen, nu de app Instellingen kan gebruiken.

Beschikbaar voor Insiders
Om toegang te krijgen tot de moderne tool, moet je naar Instellingen> Systeem> Opslag gaan en klikken op Schijven en volumes beheren.


Met de nieuwe tool kun je je harde schijven en de volumes / partities die ze bevatten beheren, maar de moderne versie is blijkbaar beperkt en veel geavanceerde opties ontbreken.


U kunt nog steeds nieuwe volumes maken, stationsletters toewijzen, maar in tegenstelling tot de klassieke tool voor schijfbeheer, kan de moderne versie de volumepartitie niet uitbreiden of uw opslagdistributie weergeven in de vorm van een grafische weergave.


Het is ook vermeldenswaard dat Microsoft nog steeds aan deze tool werkt en dat het uiteindelijk beter zal worden.


Toen Microsoft bijvoorbeeld de nieuwe tool voor schijfbeheer voor het eerst uitbracht, ontdekten sommige gebruikers dat deze crashte toen u probeerde deze te starten. Microsoft heeft dit probleem onlangs opgelost en het gebruik van Beheer schijven en volumes werkt nu voor alle gebruikers.


Deze nieuwe ervaring op het gebied van schijfbeheer zal volgend jaar debuteren.

bron
 
Bovenaan Onderaan