Apple watch 5

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
2019-09-11-product-4.jpg


In tegenstelling tot de nieuwe iPhone 11 heeft de Apple watch, afgezien van enkele oppervlakkige upgrades, geen grote veranderingen teweeg gebracht op het vlak van smartwatches of zijn voorgangers.
Op het vlak van ontwerp/uiterlijk is er niets veranderd tegenover de serie 4 met zijn iets groter scherm en edge to edge display.
De beschikbare materialen zijn samen met de iPhone 11 ook uitgebreid waardoor u voortaan over de mogelijkheid beschikt om uw Apple watch in inox, keramiek of titanium te bestellen. Wij zijn voor de alom gebruikte aluminium uitvoering gegaan en deze blijft zoals de vorige series nog altijd zeer robuust en krasvrij.
Wat maakt de nieuwste Apple watch dan zo uniek?
Dit is volgens Apple het always-on display. Wanneer je pols in een neutrale positie is, zal het scherm dus niet meer zwart worden, maar overgaan naar een ruststand waarop nog steeds het uur te lezen is. Zo kan je ook het uur zien zonder dat je de bekende polsbeweging moet uitvoeren om het scherm te activeren. Deze nieuwe optie is zeker handig en een toffe vernieuwing, maar de eerste vraag die wij stellen is of dit effect zal hebben op de batterij? Apple beweert dat dit geen effect heeft op de batterij aangezien het scherm minder refreshed in ruststand. Zij garanderen dat de watch nog altijd 16u zal meegaan met een volle batterij. Na het uittesten van de nieuwe serie blijkt dat dit toch niet helemaal correct. Op een gewone dag zal je met de optie always-on toch zeker 30 à 40% extra batterij verliezen. Combineer dit met een sportsessie en dan merken we toch al snel dat op meerdere dagen we het einde van de dag niet haalden met een volle batterij. De optie is natuurlijk makkelijk aan- of uit te zetten om de dag door te komen.
Als conclusie besluiten wij dat de nieuwste serie te weinig innovatie meebrengt om de overstap aan te moedigen. De series 3 & 4 hebben qua performance & batterij zeker bewezen dat ze nog altijd up to date zijn en blijven daarom nog altijd onze favorieten.

 
Bovenaan Onderaan