Status
Niet open voor verdere reacties.

Mik

Medewerker
Forumleiding
Hoe kan je met Win 10 proberen op te starten in veilige modus als er in de gewone modus niet kan opgestart worden.
Met Win 7 was dit met F8. Met Win 10 las ik dat je dat moest instellen voor je afsloot. Maar als je niet meer normaal kunt afsluiten, hoe doe je dit dan als je de veilige modus wil proberen?
 
Als een pc eenmaal is opgestart kun je altijd het commando msconfig geven via de startknop.
Dan kiezen voor het Tabblad Computer opstarten en een vinkje zetten bij Opstarten in veilige modus.

Niet vergeten het vinkje weer uit te zetten, anders blijft hij altijd in veilige modus opstarten.
 
betreft het om een laptop te gaan dien je de accu te verwijderen en de adapter aan te sluiten ..
vervolgens start je deze op en je trekt de adapter los (dit herhaal je 3x )
doordat je 3x het opstarten geforceerd uitzet zal deze de volgende keer opstarten in de herstel modus vanwaar jij dus naar de geavanceerde modus kunt gaan zoals de veilige modus ..

ook de volgende wijze kan je gebruiken indien je dus wel het aanmeldingsscherm te zien krijgt !
Start de pc opnieuw op...wanneer je nu het aanmeldingsscherm krijgt te zien dan druk je de Shift-toets in en je houd deze ingedrukt terwijl je verder klikt op de Voeding / Opnieuw opstarten.
terwijl deze dan opnieuw opstart druk je dan de F5 toets in om op te starten in de veilige modus met netwerkverbinding ..

de volgende optie is om op te starten van af een medium dit mag de recovery cd zijn of de recovery usb stick ... zolang je maar de opdrachtprompt(administrator) kunt starten om de volgende opdracht in te geven ..bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy
zie je dan de melding dat deze bewerking voltooid werd ...sluit de opdrachtprompt af ..en herstart je je systeem ..deze start nu op in de veilige modus na het indrukken van de juiste toets .. welke deze toets is bij u hangt af van het moederbord ... hier is dit de F8 toets gevolgt door de esc toets
 
De vraag is hoe opstarten in "Veilige modus"?
Reden van mijn vraag, mijn broer zijn pc wilde niet normaal opstarten. Ik had de herstel cd. (trouwens met telkens als je het Windows Logo ziet de reset knop in te drukken kom je vanzelf bij Systeemherstel na ongeveer 3 maal indrukken.)
Via de resetknop in te drukken probeerde ik Systeemherstel. Dit resulteerde in een foutmelding. Met de herstel cd dan maar opgestart. Opnieuw installeren met behoud van gegevens enz....
Na installatie diverse apps die er niet meer opstonden. Had wel nog al zijn gegevens. (had ze ook vooraf ook veilig gesteld op externe schijf omdat een clone ook niet kon gemaakt worden)
Trouwens, deze avond belde hij opnieuw de pc vertikt het terug om op te starten. Na een reset doet hij het wel.
Heb hem gezegd na het verlof alles te formatteren en opnieuw te installeren. Maar..... Ik moet starten met Windows 7. Dus weet niet of dit dan nog gratis kan met upgrade naar Windows 10. De upgrade stopt immers einde deze maand.
 
dat hij dan het snel opstarten eens uit zet ...
dit is te vinden bij de energie instellingen betreffende de aan / uit toets ...
instellingen weergeven die momenteel niet beschikbaar zijn .
vinkje weg halen bij snel opstarten ..en bevestigen.
 
dat hij dan het snel opstarten eens uit zet ...
dit is te vinden bij de energie instellingen betreffende de aan / uit toets ...
instellingen weergeven die momenteel niet beschikbaar zijn .
vinkje weg halen bij snel opstarten ..en bevestigen.

het gaat hier om een desktop. En hij start al zo traag op.....
 
als het snel opstarten uitgevinkt word dan zal het opstarten zelf bij een SSD niet veel verschillen ...
word er een HDD gebruikt dan kan dit wel iets langer duren ...
 
Na een upgrade kun je W10 schoon installeren maar vermoedelijk is er wat aan de hand met de hardware.

Maar volgende maand, is de upgrade dan nog gratis mogelijk? Er is toch geschreven van niet. Dus als we na einde maand Windows 10 opnieuw volledig willen vervangen, dan is een gratis upgrade vanaf vorige versie niet meer mogelijk. Zelfs niet met legale vorige versie.
 
eenmaal men de gratis upgrade binnen heeft en in het gebruik dan kan men steeds deze weer vernieuwen door de optie te nemen " deze pc opnieuw instellen " ook kan men steeds weer een verse instal doen vanaf een opstart medium omdat immers de key opgeslagen werd ...
m.a.w. indien het systeem niet meer op te starten valt dan kan men dus wel vanaf een opstartmedium een verse installatie doen en dient men geen code in te geven ... immers word deze geactiveerd de eerste keer dat men online gaat ..

*heeft men nog geen installatie medium dan kan men deze nog aanmaken via het Media creation tool " opstartmedia aanmaken om op een latere tijdstip te installeren "
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan