Androïd tablet android leest voor

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste forum gebruikers,

ik zit hier met een vraag ...bestaat de mogelijkheid om een Nederlands boek op een tablet te zetten en dit boek dan te laten voorlezen door het tablet ? de kleinzoon zou zo iets goed kunnen gebruiken , m.a.w. ...de tekst van het boek komt op het scherm en een stem leest de tekst . Als dit bestaat , is er een programma te downloaden of te koop en zijn er kinderboeken Nederlands uiteraard voor de lijftijd van 9-10 jaar of meer.

groeten,

françois
 
Ik vind bij die Prestigio géén enkele aanwijzing dat het voorlezen ook in een andere taal dan Engels zou kunnen !
Het is overigens ook maar voor vooraf geselecteerde paragraaf uit een ganse tekst, niet voor een gans boek... De 25 talen uit de ad slaan op de interface, de menus.
 
Ik probeer maar te helpen maar kan Talkback in Android helpen?
Instellingen > slimme assistentie > toegankelijkheid > Talkback aanzetten > ok gaan > naar bestand gaan en laten voorlezen.
Ik heb smartphone Huawei P smart 2018 met android 9
 
Talkback gaat over het vervangen van visuele menu's en commando's door gesproken commando's. Een beetje als een voice activation in een modern audiosysteem in je auto. Dat laatste punt 'naar bestand gaan en laten voorlezen' is er niet bij hoor !
 
Mijn kinderen gebruiken sprint. Dit is een programma dat we samen met de school hebben kunnen aankopen omdat ze deslectie hebben.
Dat leest ook hun boeken voor. Maar of dit nu alle boeken, of enkel schoolboeken voor leest weet ik nu niet.
 
Al bedankt voor de reacties,

CVE ...ik ga het melden aan de dochter , de kleinzoon heeft ook deslectie ,hij is daar ook over getest ...dus op school zijn ze hier door de officiele erkende instantie op de hoogte gebracht ,de dochter heeft het al gevraagd op school voor zulke programma's ,maar ze staan er niet voor te springen. De buur vrouw van de dochter die hier aan de kust een tweede verblijf heeft , werkt in het Antwerpse op een heel grote school en die vertelde dat de school dat kan aankopen en in veel gevallen het gratis ( als school dan ) kan krijgen ...maar voor de lessen moeten ze er dan moeite voor doen om het in te brengen in het systeem en dat zal het probleem zijn denk ik.
 
Ook goed nadenken hoe je daar wil mee omgaan. Die programma's bestaan maar zijn niet noodzakelijk de beste oplossing. Dyslexie kan je namelijk gedeeltelijk onder controle krijgen door training, training, training... en op die manier er voor proberen te zorgen dat je kinderen eens volwassen toch nog normaal kunnen funktioneren.
Dat trainen doe je best met een logopedisch geschoolde specialist, niet met software die voorleest. Want dan neem je precies elke training weg, omzeil je het probleem en blijft de jongere dus in die dyslexie zitten, zonder enige beterschap.

Mijn tweede dochter heeft daar ook last van (gehad ?), maar is na véél bezoeken aan de logo, zelftraining en doorzetten, trainen erin geslaagd bouwkundig ingenieur te worden en doet nu werfplanningen voor grote werken en gebouwen, voor kantoortorens etc... (vb. Gates torens in Aalst). Heeft daar nog soms last van, weet dat ze risico loopt fouten te maken maar heeft het aanvaard en kan ermee omgaan.

Als je opteert voor dit soort voorleessoftware leg je je er gewoon bij neer dat dit probleem er is en zet je het gewoon verder door. Niet zeker dat je kinderen je daar later dankbaar voor zullen zijn ... Stof tot nadenken en bepalen van je houding tegenover dit probleem !
 
Dag PhilipV,

hij volgt al ongeveer 2 jaar logo hoor . het is niet dat we zo maar zouden kiezen voor de makkelijkste weg , even een programma en het is opgelost.
 
Philip, mijn kinderen hebben autisme en deslectie. De staat heeft dan beslist dat je dan geen recht hebt op terug betaling. Dus zouden wij die logo moeten volledig uit eigen zak betalen. Dat is onbetaalbaar voor een gezin met 1 arbeidsloon. Wij zijn dus noodgedwongen verplicht om met hulpmiddelen te werken, daar dat wij geen steun krijgen. Het moet wel nog een beetje betaalbaar blijven ook. Wij willen ook wel het beste voor onze kinderen, maar stuur eens 3 kinderen naar de logo en je krijgt er niets van terug, met 1 arbeidersloontje. Dan moeten wij op straat gaan wonen in een kartonnen doos.
 
Dat is niet wat ik vind : ben wel niet bij deze mutualiteit aangesloten maar zal dus wel overal hetzelfde zijn ...

 
dag cve .....als je het inderdaad zelf moet betalen , is het een dure zaak en zeker als meerder kinderen het nodig hebben.
onze dochter is bij de CM en zij geniet van een terug betaling , weet niet hoeveel .Maar je kan niet uit eigen beweging naar de logopediste gaan .Je moet een attest van vast stelling hebben door erkende instantie , dan moet je naar de huisarts en die verwijst je door ( en dit moet ) naar een neus/keel/oor- arts deze schrijft een attest en dan krijg je tussenkomst van de mutualiteit ,enfin in haar geval de CM.
 
Kijk hier eens naar: https://www.klastools.be/?p=3763 dit is een gratis alternatief voor sprint.

Belangrijk:
- Enkel gratis aan te vragen door leerkrachten , ik weet niet of een leerarenkaart een vereiste is ter verificatie , of dat ze op een andere manier verifiëren of het wel zeker een leerkracht is die deze aanvraagt , indien ze niets verifiëren kan je het misschien zonder problemen zelf aanvragen. Je moet maar eens kijken welke gegevens ze vragen bij het invullen van het formulier.
- Dit is een extensie voor Chrome , op de Android chrome app kan je geen extensies installeren. Maar misschien is dit wel een oplossing hiervoor: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.androidplanet.nl/apps/kiwi-chrome-extensies-op-chrome/?amp&ved=2ahUKEwj-5OfE6-PsAhVFzhoKHYCcBogQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw0wpeQYF-ogrpzX2ZEBs4Kr&ampcf=1
 
Dat is niet wat ik vind : ben wel niet bij deze mutualiteit aangesloten maar zal dus wel overal hetzelfde zijn ...

Philip man, wij hebben de poten van onder ons gat gelopen omdat ze hun logo zouden kunnen blijven houden, ja inderdaad, blijven houden. 2 van mijn kinderen hadden recht op logo, tot dat die ene minister De block ervoor gezorgd heeft dat de vreemdelingen toestroom belangrijker is dan onze eigen mensen. Dan moet er flink bespaard worden, kinderen met autisme hebben vaak ook deslectie, dus hebben die geen recht meer op een terugbetaling. De gon begeleiding werd ook minder, tot zelfs helemaal afgebouwd nu anderhalf jaar geleden. Wat jij ziet is voor kinderen ZONDER autisme. Geloof me maar, onze kinderen hebben omdat ze autisme hebben nergens nog recht op. Mijn vrouw zit in een hoop verenigingen van ouders met kinderen met autisme en ze klagen allemaal steen en been. Jij bedoeld het allemaal goed, maar wij krijgen GEEN terugbetaling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan