Windows 7 Schijfopruiming

DnA51535

Steunend lid
Vip Lid
Laptop van echtgenote meld volgende:
schijfruimte Windows C: 36 kb van 449 GB beschikbaar
Waarom ?
Kan ook niet opruimen
iemand een idee?
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
36 KB ??
indien dit zo zou zijn dan is dat systeem niet meer te gebruiken want er moet minstens +/- 10% vrij blijven van de aanwezige schijf .
*weet ook dat de Windows 7 niet meer ondersteund word en het eerder aan te bevelen is om over te gaan naar de Windows 10
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
kijk eens in C:\Windows\Temp ... alles wat je daar ziet mag je proberen te verwijderen.
Als je merkt dat die vol staat met logfiles e.d. (event viewer files) duidt dit op een probleem...
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
met deze HP recovery zet je wellicht de Windows 7 terug naar de fabrieksinstelling ... denk niet dat je dit wilt behalen !
*je kan op dit moment niets meer doen op deze computer aangezien er géén voldoende vrije ruimte meer beschikbaar is ..
je zou dus of drastisch moeten gaan kortwieken en onnodige programma's , filmpjes enz moeten gaan verwijderen wil je nog iets kunnen doen op deze computer..
ook hier loop jij dan wellicht tegen het probleem op dat er niets reageert .. en dat is voornamelijk dan omwille er géén vrije ruimte meer voorhanden is .

**om het nog drasticher te maken zou ik eerder een verse installatie willen voorstellen van de Windows 10 waarbij jij dan de licentie van je huidige W7 gebruikt
wil je eerder vanaf je huidige W7 upgraden naar de W10 omwille dat je dan ook alles van persoonlijke bestanden en programma's kunt behouden dan dien je op de C minstens 20 GB vrije ruimte te hebben ( in veronderstelling dat er dus een 64 bits besturingssysteem draait ) *is er echter een 32 bits besturingssysteem aanwezig en een 64 bits processor doe je er goed aan om een 64 bits besturingssysteem te installeren vermits Microsoft ook de 32 bits versie wilt schrappen !
 

J.W.

Steunend lid
Vip Lid
Ik weet niet of dit zal gaan, maar als je die "overbodige" recovery" niet nodig hebt kunt u eens proberen om die te verwijderen.
Als het lukt hebt u op die "D" bijna 13 GB ruimte. Dan kunt u misschien foto's, documenten enz. naar daar verplaatsen met knippen en plakken en maakt u ruimte op uw "C".
 
Voor opruimen gebruik je in run / uitvoeren het commando:
cleanmgr en dan kiezen voor de juiste drive en opties aan of uitzetten.
Voor onnodige files die je niet kan verwijderen kan je gebruik maken van "Take Ownership" die bv staat in de tool Winaero Tweaker.

Suc6, Dré
 
Ik ben geen specialist maar ik heb het gevoel dat het zo werkt:
Alvorens Windows een bestand wegdoet, maakt het eerst een kopie. Vermits je maar 36 kb over hebt kun je geen gestand groter dan 36 kb wegdoen want het kan de kopie niet maken.
Kies eerst een klein bestand om te deleten, kleiner dan 36 kb. Doe het weg en verwijder het ook in de vuilbak.
Dan kun je al een groter bestand wegdoen. Stapje voor stapje kun je je PC terug in orde brengen.
Bij mij is dat steeds gelukt, hoewel het bij mij om veel grotere bestanden ging, 36 kb is wel heel weinig.
 
Bovenaan Onderaan