Microsoft werkt aan een nieuwe tool voor gegevensherstel voor Windows 10

1593325750987.png

Wanneer u een bestand in Windows verwijdert, wordt het in de Prullenbak gedumpt. Het is gemakkelijk om bestanden uit de Prullenbak in Windows 10 te herstellen, zolang je het niet hebt geleegd of het bestand permanent hebt verwijderd.


Als uw aangepaste formaatinstelling voor de Prullenbak te klein is, zal Windows ook permanent bestanden verwijderen als er geen ruimte in de prullenbak is. Hoewel er verschillende apps van derden zijn om uw verloren gegevens te herstellen, heeft Microsoft bevestigd dat ze ook werken aan een nieuwe op de opdrachtregel gebaseerde hersteltool om u te helpen uw verwijderde gegevens te herstellen.

Het op de opdrachtregel gebaseerde 'Windows Bestandsherstel' kan van pas komen wanneer u per ongeluk uw belangrijke bestand hebt verwijderd en de Prullenbak hebt geleegd. Microsoft zegt dat gebruikers de tool ook kunnen gebruiken om beschadigde gegevens op de flashdrive of geheugenkaart te herstellen.

Op dit moment maakt de functie deel uit van de opdrachtregelinterface en u kunt deze downloaden van de Microsoft Store als u zich in de Release Preview Ring bevindt. De app lijkt ook beschikbaar te zijn voor sommige gebruikers buiten het Insider-programma en vereist Windows 10 versie 2004 (update mei 2020) of nieuwer.
1593325915568.png


De tool 'Windows Bestandsherstel' is momenteel gericht op gebruikers met bevoegdheden, dus u kunt deze niet correct gebruiken als u geen ervaring hebt met de opdrachtprompt of PowerShell.


Om de tool te gebruiken, opent u het opdrachtprompt venster en voert u de volgende opdracht in de volgende indeling in:


  • winfr source-drive: destination-drive: [/ switches]

In het bovenstaande formaat zegt Microsoft dat de bron- en doelstations verschillend moeten zijn. Zorg er bijvoorbeeld bij het herstellen van een bepaald bestand van station C: voor dat het doelstation niet het station C: zelf is.


U kunt ook het filter en de schakelaars gebruiken die zijn gemarkeerd in de opdrachtpromptinterface om een bepaalde bestands- of map locatie op te geven.


Om een specifiek bestand van uw C: -station naar de herstel map op een E: -station te herstellen, moet u de volgende opdracht invoeren:

winfr C: E: /n \Users\<username>\Downloads\Example.jpegMicrosoft maakt automatisch een herstel map op het doelstation met uw herstelde bestanden.


Het is vermeldenswaard dat Microsoft de Windows Recovery Tool nog niet officieel heeft aangekondigd, maar de app is al online verschenen en u kunt deze downloaden van de Microsoft Store op Windows 10 versie 2004 of nieuwer.
 

Skippy

Medewerker
Forumleiding
Nu hopen dat ze er een echt programma van gaan maken wat grafisch wat gemakkelijker hanteerbaar is.
Niet iedereen werk graag in een dos shell. Voor vele mensen is dit abacadabra.
 
  • Leuk
Waarderingen: cve
Bovenaan Onderaan