Nieuws Microsoft werkt aan een nieuwe en betere Outlook app voor Win10

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
1602177696_outlook_unified_story.jpg


Volgens een rapport op Windows Central bouwt Microsoft een nieuwe Outlook applicatie, vertrekkende vanuit de 'Outlook on the Web' mail cliënt.
Geen verrassing en hoognodig om de look en feel wat te stroomlijnen.

De nieuwe app zou zowel de bestaande 'Mail' als de 'Calendar' app vervangen. De ingebouwde Win10 apps, de Win32 Outlook app (Office 365), de Outlook on the Web en andere zouden verdwijnen. Goede zaak want al bij al is het nu zeer verwarrend.

De ontwikkeling wordt Project Monarch genoemd en de nieuwe online/web app moet meer funktionaliteit bieden zoals offline stockage en dergelijke, meer dan we nu van web apps gewend zijn. En de gebruikerservaring zou gestroomlijnd worden over Windows, macOS, en alle mogelijke mobiele devices.

Planning voor Microsoft : preview in de loop van het jaar 2021, publieke lancering begin 2022. Daardoor zijn de bestaande Mail en Calendar apps nu nog slechts in onderhoudsmodus geplaatst maar er zitten nog wel enige tussentijdse aanpassingen aan de interface in de pijplijn van de eerstvolgende 'feature update' van Windows 10, de 'Sun Valley' - update 2021.

Bron : Windows Central
 
Bovenaan Onderaan