Meedoen in een film (acteren)

  • Onderwerp starter Verwijderd lid 23728
  • Startdatum
V

Verwijderd lid 23728

Gast
Hallo,

Ik heb al heel mijn leven een grote droom namelijk ik wil super graag eens mee doen in een film (niet als figurant of zo, maar echt een rol waarin ik voldoende kan spreken). Ik heb altijd gedacht dat je hiervoor een opleiding 'acteren' moet gevolgd hebben, dit kan ik om persoonlijke redenen spijtig genoeg niet volgen. Nu vertelde mij iemand dat je niet perse een opleiding moet gevolg hebben, weet iemand hoe dit verloopt? en waar\bij wie ik hiervoor terecht kan?.

Ik hoop echt dat deze droom in vervulling kan gaan.

Groetjes,
Kjell
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ik zou het niet weten, het is het eerste dat ik daarvan hoor. Ik denk dat je vooral bij de juiste persoon moet terecht kunnen komen. Maar wie dat dit dan is? Een regiseur? casting bureau? Heb er geen flauw idee van. Ben geen film man.
 

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Een acteur moet deels al een beetje in je zitten. Dit kun je zelf misschien al na gaan, heb je in het verleden ( als kind ) al eens meegedaan aan toneelstukjes georganiseerd op school o.i.d. Of heb je al eens meegedaan met de plaatselijke toneelvereniging ?
Zo ja, vond je dit leuk en was dit moeilijk om te doen?
Als je daar de sterren van de hemel speelde zou je een goede opleiding kunnen gaan volgen want dat is meestal wel een pré voor de aankomende acteur. In Nederland zijn meerdere Theater scholen. In België zal je ook wel zoiets hebben.
Maar dan nog ben je één van de velen en zal je een veel gevraagd acteur moeten worden die later z'n vakgebied uit kan gaan breiden naar de film.
Als je zelf denkt de kwaliteiten al in huis te hebben en over de nodige ervaring beschikt kun je je laten inschrijven bij een castingbureau.
Maar ga er van uit dat je met niets moet beginnen en jezelf keer op keer zal moeten bewijzen. Ga er van uit de de hoofdrol niet jouw eerste klusje zal zijn.
Voor een rol in films zal je ook gecast worden en niet zomaar even als onervaren acteur van de straat geplukt worden. Of je moet een enorme kruiwagen hebben en een dosis gelukt.
Als pa een regisseur is zou hij zoonlief wel eens aan een rolletje kunnen helpen bijvoorbeeld.
En verder zal je zoals zo vaak in het leven op het goede moment tegen de juiste mensen aan moeten lopen.

De concurrentie was voor de Coronacrisis moordend. Nu ligt alles stil en ik heb geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ik heb persoonlijk een opleiding - al is het al enige tijd geleden - aan de toen bekendste filmschool van ons land genoten. Het RITCS in Brussel. Niet als acteur, maar wel als realisator, nadien gespecialiseerd in radio & televisie, optie journalistiek. Ik ken/kende nagenoeg elke grote naam in de filmwereld van die tijd en heb ook als productie-assistent in de film gewerkt : tijdgenoot van Stijn Coninx.

En ik kan je toch wel vertellen dat nagenoeg niemand ooit in een film is terechtgekomen zonder gespecialiseerde opleiding vooraf. Onderschat het niet ... Er zijn uitzonderingen, dat zijn degene die 'ontdekt' worden maar dat is een enorm zeldzaam gelukkig toeval. Recent voorbeeld is Victor Polster van de film 'Girl', met zijn androgyne look. Alle acteurs met enige naam die ik ken studeerden aan de diverse conservatoria of Studio Herman Teirlinck.
 
Bovenaan Onderaan