Opgelost Hp CM1312nfi MFP zwarte lijnen als ik iets afprint

Status
Niet open voor verdere reacties.

oliebaron

Steunend lid
Vip Lid
Ik heb een HP Cm1312nfi mfp printer die steeds zwarte lijnen geeft als ik iets afprint …..
Kent er iemand een oplossing?
Hpscan CM1312nfi mfd.jpg

Bedankt bijvoorbaat

Hpscan CM1312nfi mfd.jpg
 

Bijlagen

  • Scan HP1312nfi.jpeg
    Scan HP1312nfi.jpeg
    24.3 KB · Weergaven: 122
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit kan 2 oorzaken hebben :
* bevuild binnenwerk (vaak moeilijk om alle delen van het binnenwerk te bereiken en te reinigen - gespecialiseerde technieker nodig om de printer tot in zijn ingewanden open te leggen, tenzij je een wonder bent met specifieke schroevendraaiers en dies meer ... en veel overzicht hebt om het nadien terug in elkaar te zetten ... enkel doen als je absoluut zeker bent !)
* beschadigde fuser : dit kan je makkelijk vaststellen door de drumkit eruit te halen, de afsluitklep die de (meestal hel groene) fuserrol bedekt wat open te duwen en visueel de rol te inspecteren. Waarschijnlijk zie je daar het spiegelbeeld van die strepen. Die rol kan je NIET reinigen met vod of wat dan ook - slechts één oplossing : de drumkit (vaak combinatie drum en toner) integraal vervangen.
 
Dat zou dan wel een héél belabberde imitatie moeten zijn om dit resultaat te geven !!! :cool:

Ik gebruik vb. generieke drumkit van 123inkt.nl en die zijn 'outstanding', net zo goed als HP en half zo duur ...

het is een drumkit vaan 123Inkt,
Ik denk dat het het best is dat ik de zwarte vervang door een originele want het is enkel de zwarte waar ik op de rol dezelfde lijnen terug vind als op mijn papieren…
Ik hou je op de hoogte als ik de originele erin heb
Bedankt in ieder geval voor de replay
 
Dit is typisch 'detoriatie' (achteruitgang) van een drum die licht heeft gezien ... als het vervangen door een originele soelaas biedt is het volgens mij niet zozeer of het nu een originele is dat het verschil maakt, maar gewoon het feit dat het een nieuwe, een andere, onbeschadigde is ... 123inkt of HP origineel maakt volgens mij geen centje verschil. Maar je kan er natuurlijk voor opteren veilig te spelen als je dat wil ... hoop dat het je alleszins succes oplevert.
 
Bedankt voor feedback, laat ons iets weten over je ervaring met de kleurtoners maar ik veronderstel dat het probleem toch wel duidelijk is geworden, en dus opgelost is. Graag bevestiging van zodra je meer weet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan