Downloaden met SPOTNET

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
spotnet.jpg Spotnet is al jarenlang dé downloadtool voor usenet. Onder de motorkap maakt Spotnet gebruik van de gerenommeerde newsreader SABnzbd. Dit programma haalt alle tekstdata binnen en smeedt het vervolgens samen tot een afspeelbaar mediabestand. Een enorm voordeel is dat Spotnet een eigen database met beschikbare films, series en muziek bevat, zodat je hiervoor niet naar usenetfora hoeft uit te wijken. Auteursrechtwaakhonden slaagden er tot dusver niet in om Spotnet te stoppen. Er bestaan dan ook meerdere versies van deze downloadtool en de ontwikkelaars zijn anoniem.

Usenetprovider
Usenet omvat een internationaal netwerk van duizenden nieuwsservers die voortdurend data met elkaar synchroniseren. Uploadt iemand een film naar nieuwsserver A, dan staat dat mediabestand even later ook op server B, C, D enzovoorts. Dit p2p-netwerk tussen verschillende centrale nieuwsservers laat niet zomaar iedere internetgebruiker toe. Via een commerciële usenetprovider krijg je toegang tot een nieuwsserver, bijvoorbeeld XSNEWS
1579327287974.png


Heeft u een vraag over spotnet dan kan je deze altijd plaatsen Hier in het forum.
 

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Voor Ziggo ( een Nederlandse provider) gebruikers:
Voor mensen die na 13 april 2015 klant zijn geworden bij Ziggo werken nieuwsgroepen niet meer. Ziggo is gestopt met het aanbieden van Usenet bij haar alles-in-1 pakketten omdat deze weinig gebruikt werden.
Telenet heeft dit vroeger aangeboden maar is al lange tijd stop gezet.
 
Bovenaan Onderaan