Windows 10 Windows 11 komt eraan?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Wat dat geld betreft... Zou maar raar zijn moest Microsoft morgen alles gratis maken. Hebben ze trouwens al met de upgrade van Windows 7/8 naar Windows 10 gedaan. Maar ik neem aan dat een bedrijf toch hoofdzakelijk ook geld moet kunnen verdienen? Ik neem aan dat u tijdens u loopbaan toch ook niet enkel uw baas gediend heeft zonder daar geld voor terug te krijgen? Of dat u gratis als zelfstandige gewerkt hebt? Microsoft hanteert bij mijn weten ook geen woekerprijzen zoals de strategie van Apple bijvoorbeeld.

En ja, het is juist dat Microsoft hun gebied aan het uitbreiden/verleggen is naar cloud services. En zij zijn daar zeker niet de eerste en ook zeker niet de laatste. Zoals reeds eerder vermeld is dat een evolutie die men moet/kan volgen. Heeft natuurlijk evenzeer voor en nadelen. Net zoals een on-premises product dat ook heeft. Maar met de opkomst van supersnel en stabiel internet is dat ook een normaal gevolg. U huurt een dienst geleverd via het internet... overal bereikbaar vanop elk verbonden toestel, en u dient zich geen zorgen te maken over het beheer van die dienst. Kopen vs huren, beiden hebben momenteel nog bestaandsrecht.
 
Een Mac is ook niet alles.

Laptops van Apple zijn weinig tot niet customizable. De hardware zit goed in elkaar, maar het is lastig om onderdelen te vervangen voor betere. Daar zijn slechts een beperkt aantal opties voor.

Bij nieuwere MacBooks zit het geheugen helemaal vastgesoldeerd. Bij de nieuwe iMacs is dat juist het enige onderdeel dat je zelf kunt aanpassen. Bij Windows PC's kun je gemakkelijk onderdelen vervangen door de behuizing open te schroeven.

Diverse gebruikers roepen dat een Mac beter is dan Windows (of andersom) hebben in feite allebei gelijk. En tegelijkertijd ongelijk. In principe kunnen beide besturingssystemen namelijk alles wat nodig is om een computer goed te gebruiken.

Apple steekt veel geld in het design van de computer, waardoor het er allemaal gelikt uitziet. Dat leidt inderdaad tot populariteit onder het 'hippe' segment, maar daar betalen de gebruikers dan ook een hogere aanschafprijs voor.
 
Een pc of een Mac, als je alleen maar een mailtje moet versturen of wat internetpagina’s wilt bezoeken maakt het verschil niet zoveel uit behalve de prijs en de genoemde service en upgrade mogelijkheden
Wat software betreft is er wel een groot verschil. Zeker op professioneel niveau in de audio brance bijvoorbeeld. Veel professionele software wordt alleen voor Mac ontwikkeld. Ook op video gebied is voor een Mac betere software te koop. Zie maar eens een vergelijkbaar programma zoals Finalcut voor een pc te vinden.
 
Ik ben een Android en Windows gebruiker. Is niet altijd zo geweest, ik heb dus al apple gebruikt ( niet zelf gehad), wel al een iPhone gehad, en nu dus de laatste jaren enkel nog Android Smartphones. Mijn conclusie is, Alle besturingssystemen zijn heel erg goed. Voor vaste toestellen is Apple en Windows erg aan elkaar gewaagd. Je zou kunnen zeggen dat een apple computer beter is als een Windows computer. Nee, denk dat niet. Want wat vergelijken ze dan? Een Apple computer van enkele duizend euro tegenover een Windows computer die misschien 1000€ heeft gekost. Wat dus appelen met peren vergelijken is. Hetzelfde geldt bij het vergelijken van Smartphones.
Bij vaste toestellen ligt het aan wat u noden zijn. Wenst u foto/ videobewerking doen, dan is een computer van Apple the way to go. Einde discutie.
Wenst u in de muziek iets doen, dan moet u wederom bij Apple terecht, Windows kan dit wel, maar dit besturingssysteem en de apps zijn verre van zo goed als Apple het voor elkaar heeft.
Voor al de rest heeft u eigenlijk NOOIT een Apple nodig. Wenst u alsnog een Apple kopen is het omdat je liever met dit besturingssysteem werkt.

Ze zeggen ook dat een iPhone beter is als een Android toestel. Het tegendeel is al meermaals bewezen dat een Android toestel een iPhone verslaat. IPhone lovers zeggen dat hun camera systemen beter zijn als die van een Android toestel, wel ik kan jullie ten stelligste zeggen, als je het beste camera systeem op u Smartphone wenst zal u toch naar Android kamp moeten verhuizen. Wenst u de snelst werkende Smartpone zal nu opnieuw iPhone Android moeten laten voorgaan. Het is enkel maar op beveiliging dat iPhone Android nog met kop en schouders ver vooruit verslaat. Maar voor al de rest is Android het beste.
Maar toch zijn er veel mensen die een iPhone hebben, die liever met dit besturingssysteem werken. Dit is heel erg begrijpelijk. Ik heb het ook gehad en ik kan erin komen, toch blijf ik in het Android kamp. Wens ten eerste niet zoveel geld uitgeven, ten tweede, als er iets stuk is, wens ik hem zelf te kunnen herstellen, wat Apple nu met hun nieuwste reeks zo goed als onmogelijk heeft gemaakt. Het besturingssysteem Android is open source en dat spreekt mij dan ook heel erg aan.
 
Waar baseer je dat op,is windows 10 (een stuk) slechter dan?
Je kan problemen melden bij Microsoft en worden redelijk snel opgepakt. Mits je geen OEM versie hebt
voor de gamer wel , hoor veel klachten dat het scherm veranderd van kleur (veel donkerder worden) dan moet je gaan beginnen prutsen in de resolutie van dit spel , en het stopt niet met eenmaal , is echt ambetant
 
voor de gamer wel , hoor veel klachten dat het scherm veranderd van kleur (veel donkerder worden) dan moet je gaan beginnen prutsen in de resolutie van dit spel , en het stopt niet met eenmaal , is echt ambetant
Met alle respect, maar dat is toch geen (of enkel een) probleem van Windows 10. Over welk spel praten we dan?
 
Jumplijst.png
 
@Leono Nog nooit gezien ... géén idee wat dit is, moet ik toegeven ...

Lijkt erop alsof je de items van je VLC player allemaal in de start van Windows probeert te wringen ... is uiteraard niet de bedoeling. Dat doet VLC zelf gewoon veel beter.
 
@PhilipV dat wat Leono laat zien krijg je vermits een rechts klik op de vlc player icon in de taakbalk..
Leono luistert dus via de vlc player naar de radio ..

hier onder een beknopte lijst van speelfilms deze is in werkelijkheid langer !
Ashampoo_Snap_woensdag 9 juni 2021_18h45m32s_002_.jpg
 
Voor mij zijn de jumplijsten bijna de belangrijkste computeringang.

In Windows 7 kon je meer dan 30 items invoegen, in Windows 10 nog maar de helft of zo (aantallen weet ik niet meer precies).

Om het aantal items in Windows 10 te vergroten moet je eerst op internet gaan zoeken en dan het register in. Je leest dan: “Waarom Microsoft deze functie heeft aangepast, weten wij niet.”

In Windows 10 zie je bij het scrollen zeer irritante snelkoppelingsadressen die je totaal niet nodig hebt, maar wel het zicht verstoren. In Windows 7 was dat blijkbaar niet nodig.

Maar het allerergste is: in Windows 7 kon je de items naar wens omhoog en omlaag slepen.

In Windows 10 kan dit niet meer. Als je de volgorde wil veranderen moet je helemaal van vooraf aan opnieuw beginnen.

Je leest dan: “Waarom Microsoft deze functie heeft aangepast, weten wij niet.”

Waarschijnlijk weten ze het bij Microsoft zelf niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan