Computer en internet Nieuws

Hier kan je laatste nieuws lezen over computer en internet.

Windows 10 Defrag TRIM-bug is na zes maanden nog steeds niet verholpen

1606027367082.png

Na de release van twee Windows 10-functie-updates en talloze cumulatieve updates, heeft Microsoft nog steeds geen bug opgelost waardoor Windows Defrag naar TRIM niet-SSD-schijven werd veroorzaakt.


In mei 2020 bracht Microsoft Windows 10 2004, de update van mei 2020 , uit en introduceerde twee bugs waardoor SSD-schijven te vaak werden gedefragmenteerd en de TRIM-bewerking werd geprobeerd op niet-SSD-schijven.


De eerste bug zorgde ervoor...
 

De nieuwe moderne schijfbeheertool van Windows 10

1605421115470.png

De moderne oplossing heet "Manage Disks and Volumes" en Microsoft noemt het een moderne versie van Windows 10's huidige disk management tool.


Met het oude hulpprogramma Schijfbeheer kunt u met Microsoft uw volumes en partities beheren. U kunt bijvoorbeeld de ruimte van een bepaalde partitie vergroten, een partitie verwijderen, een partitie verkleinen of de instellingen van een partitie wijzigen.
Het moderne alternatief genaamd 'Manage Disks and Volumes'...
 

Microsoft onderzoekt niet-verwijderbare e-mails van Outlook.com

1605162096349.png

Microsoft onderzoekt een recent ontdekt probleem waardoor verwijderde e-mails opnieuw verschijnen in de e-mailinbox van Outlook.com-accounts.
De exacte oorzaak achter deze niet-verwijderbare e-mails van Outlook.com, maar het bedrijf zegt dat het werkt aan een oplossing die moet worden geïmplementeerd wanneer er een oplossing beschikbaar is.
 

Veel sites niet meer in Internet Explorer te openen

1605130674123.png


Meer dan 1.100 sites zijn voortaan niet meer in Internet Explorer te openen. Zodra je in deze verouderde browser de url invoert en op enter drukt, wordt automatisch de Edge-browser opgestart. Daarin wordt de desbetreffende site vervolgens geladen.

Microsoft is Internet Explorer al langer aan het uitfaseren, met als doel zoveel mogelijk internetgebruikers naar de Edge-browser over te hevelen. En dan wel de Chromium-versie, die sinds de...
 

Optionele Windows 10-update verwijdert Flash

Microsoft heeft een update voor Windows 10 online gezet waarmee de Flash Player van Adobe uit het besturingssysteem wordt verwijderd. Begin volgend jaar komt deze automatisch op je pc binnen, voorlopig betreft het nog een optionele update.
Wil je meer leren over Windows 10? Start nu met de Cursus: Windows 10 Beheer (boek &...
 

transip stopt met gratis STACK-accounts

In september en oktober zijn we opgeschrikt door een tweetal incidenten met STACK. Door het tegelijk defect raken van meerdere harde schijven, is een deel van de data van enkele gratis STACK-accounts aangetast. Van de gratis STACKs worden geen back-ups gemaakt, wat ertoe heeft geleid dat er bestanden verloren zijn gegaan. Dat betreuren we zeer.

De STACK-infrastructuur is zo opgezet dat een kapotte harde schijf automatisch wordt overgenomen door een reserveschijf. Data wordt zodanig verdeeld...
 

Nieuwe corona-app op komst: hoest eens in je telefoon en ontdek of je besmet bent

Amerikaanse wetenschappers werken aan een smartphone-app waarmee je snel kan testen of je besmet bent met het coronavirus. Het enige dat je moet doen is even hoesten in je telefoon en de app herkent of je al dan niet een coronahoest hebt. Longarts Lieven Dupont (KULeuven) legde in het Radio 1-programma “Nieuwe feiten” uit hoe de app werkt.Als je nu wil weten of je besmet bent met het coronavirus, moet je je door een medicus laten testen en een of...
 

Facebook "hackers" extra info

Vorig topic
(https://www.pctuts.be/threads/facebook.242525/ ):


De laatste tijd zijn er veel mensen die merken dat er een bericht op hun facebook profiel staat die ze zelf niet gepost hebben.
Wat moet je dan doen:
- Je wachtwoord wijzigen.
-
Het bericht verwijderen.

Extra info:

Ik denk te weten hoe de hackers te werk gaan: Ze posten een bericht op iemands tijdlijn "ontdek wie jouw facebook profiel bezoekt" als je daar op klikt vragen ze om je aan te...
 
Laatst bewerkt:

HTTP vs. HTTPS

Iedereen weet ondertussen dat een "https:"-verbinding een beveiligde verbinding is, en een "http:" niet ...
Maar dit slaat enkel op de verbinding. Niet op de server of de bedoelingen van de operator die de server heeft geinstalleerd en gebruikt.

Wat mag je van een beveiligde verbinding wel verwachten / veronderstellen :
  1. dat de server wel degelijk is, wie hij beweert te zijn qua naamgeving, domein, etc. Het geinstalleerde certificaat is zeker afgeleverd voor die welbepaalde...
 

Nieuwe testversie Firefox beschermt tegen tracking

Mozilla introduceert nieuwe functies in de testversie van Firefox. Eén daarvan is het beschermen tegen tracking in normale vensters. Omdat trackingcookies worden geblokkeerd, kunnen websites je niet volgen.

Lees verder .....................................
 
XSNews - Unlimited 14days of free Usenet to try at maximum speed
Bovenaan Onderaan