Microsoft's "Together" modus in Teams plaatst je in gedeelde virtuele ruimte

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Teams.jpg


Microsoft probeert online vergaderen iets minder onwezenlijk te maken en voegt een 'virtuele achtergrond' toe aan zijn Teams applicatie.

Het lijkt vb. of je in een auditorium zit met een hele boel andere toehoorders, maar allicht zit je gewoon thuis, alleen op je zolderkamer. Er wordt gezorgd voor een zogenaamde "overlay" van de deelnemers op een virtuele achtergrond. Je zit jezelf zitten samen met anderen waar je voordien in die onwerkelijke vierkantjes zat.

Together modus is één van het handjevol nieuwe features van Microsoft Teams dat wil proberen thuiswerkers, scholieren en werknemers minder een gevoel van langdurige isolatie te geven in lock-down omstandigheden. Together modus is afgeleid van Virtual Reality Research over de reactie van mensen op avatars. Men probeert dan ook het feitelijke gedrag van de deelnemers duidelijk te maken en over te nemen vb. hoe je rond je heen kijkt binnen die virtuele omgeving.
Niet iedereen blijkt echter even happig te zijn om zichzelf te zien tijdens een chat maar dat is natuurlijk een ander verhaal en ook nu al zo in sommige chat-apps.

Deze Together modus kan tot 49 personen gelijktijdig laten zien, dat is meteen ook zo wat de limiet van wat je als mens nog kan waarnemen en bewust registreren. Er zijn ook nog enkele andere verbeteringen te verwachten : mogelijk om je hand op te steken (wat Skype for Business al had), whiteboard voor de presenter, transcriptie-mogelijkheden, etc...

Microsoft lanceert deze vernieuwingen tijdens de pandemic en ziet hier brood in omdat deze omstandigheden nog wel een tijdje dreigen aan te houden en dus onze manier van werken, overleggen, praten, leren en dies meer ingrijpend en blijvend zal veranderen, dus ook in 2021 en daarna.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan