cve

Medewerker
Forumleiding
Te heet voor onze Smartphone.


Met deze temperaturen neem je best enkele maatregelen tegen het over verhitten van je Smartphone. Ik geef je enkele tips om je Smartphone het hoofd koel te houden/ krijgen.


1:
Hoesje verwijderen.
Het klinkt tegenstrijdig, maar het hoesje beschermt je toestel tegen stoten en krassen, maar u Smartphone kan zijn warmte daardoor wel minder makkelijk kwijt en met deze temperaturen van 30 graden en meer is het wel aangeraden om het hoesje enkele dagen opzij te leggen.Wees wel extra voorzichtig dan voor krassen en vallen, want hij is daar dan niet meer tegen beschermd.


2:
Gebruik je Smartphone zo weinig mogelijk in de zon.
Het klinkt logisch, maar hoe vaak gebeurt het niet dat je op een terras zit met het zonnetje op je gezicht en je moet bv wachten op het gezelschap en om de tijd te doden zit je ff op je smartphone een game te spelen of snel nog ff je Facebook checken in de volle zon.Heel veel toestellen hebben een donkere kleur en dit en de zon en actief zijn is nefast voor de afkoeling van je toestel. Er ff opletten dat je je toestel in de schaduw gebruikt.


3:
Schakel overbodige functies uit.
Zelfs als je je toestel niet gebruikt draaien er op de achtergrond een aantal apps op de achtergrond.
Schakel deze nu best ff uit, dit komt je toestel goed uit. Je GPS om je locatie te bepalen is voor facebook en zo wel leuk, maar je toestel vind dit met dit warme weer net iets minder leuk, je bluethoot mag ook uit als je niet in je auto zit en je smartphone gekoppeld is aan je radio van je auto. Dit zijn allemaal dingen die energie vragen en energie = warmte. Ff uitschakelen zoveel mogelijk met dit warme weer , u Smartphone zal u dankbaar zijn.


4:
Hou je apparaten gescheiden.
Bv, u smartphone en die van u partner zitten beiden in de handtas van mevrouw. Of je hebt nog enkele tablets en zo mee op uitstap, hou ze gescheiden, want die dingen geven allemaal warmte af en warmen elkaar op, in het slechtste geval zou er wel eens eentje vuur kunnen vatten als er bv gelijk het in ons geval zou kunnen zijn. 3 tablets en 2 smartphones is 5 toestellen in een gesloten handtas is gewoon een kachel met dit warme weer, laat die handtas dan ook nog eens toevallig in de zon staan om het plaatje compleet te maken en het is niet ondenkbaar dat er eentje de geest heeft en vuur vat.


5:
Toch oververhit, stop hem niet in de koelkast.
Is je toestel oververhit stop hem dan niet in de koelkast, want dan is de kans groot dat er condens ontstaat in je toestel en dat is dan nog slechter voor je toestel dan het feit dat het oververhit is. Als je toestel zichzelf afsluit om zich te beschermen tegen beschadiging leg het dan best op de koelste plaats in huis. Dat kan een berging of de kelder zijn, maar niet de koelkast. Een andere methode die werkt is hem voor een ventilator hangen, of zetten dan koelt hij ook vrij snel af.


6:
verder wens ik jullie nog heel veel sterkte met dit warme weer.
Vergeet zelf niet om op de warmste momenten van de dag ook de koelste plaatsen op te zoeken, drink genoeg, als het enigzinds mogelijk is werk niet te hard en tracht van te genieten van dit zomerweer.
 
Bovenaan Onderaan