Nieuws Microsoft Edge-webbrowser heeft nu 600 miljoen gebruikers

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
1609912242886.png

Microsoft lanceerde vorig jaar de nieuwe Chromium-gebaseerde Edge-webbrowser. Deze nieuwe versie biedt betere compatibiliteit met extensies en websites, geweldige ondersteuning voor de nieuwste weergavemogelijkheden, moderne webapplicaties en krachtige ontwikkelaarstools op alle ondersteunde OS-platforms. In een recente vacature heeft Microsoft onthuld dat de Microsoft Edge-webbrowser nu 600 miljoen gebruikers heeft, wat echt indrukwekkend is sinds de browser pas in 2019 werd gelanceerd.

Microsoft maakt zich al klaar om zich voor te bereiden op een enorme update voor het Edge stabiele kanaal in januari 2021.

Hier is de officiële lijst van wat er volgend jaar naar Edge 88 Stable komt:
  • Slaaptabbladen verbeteren de browserprestaties door systeembronnen (bijv. RAM, CPU) die worden gebruikt door inactieve browsertabbladen op de achtergrond te verminderen. Gebruikers kunnen voorkomen dat tabbladen in de slaapstand gaan en de tijdsduur configureren voordat een inactief tabblad in slaap valt. Deze functie kan ook worden beheerd met groepsbeleid.
  • Vanaf Microsoft Edge 88 kunnen gebruikers een PDF-document op één pagina of in een boekweergave van twee pagina's bekijken . Om de weergave te wijzigen, klikt een gebruiker op de knop Paginaweergave in de werkbalk.
  • Een gebruiker die is aangemeld bij Microsoft Edge op MacOS of Microsoft Windows op een lager niveau (7, 8, 8.1), wordt nu automatisch aangemeld bij websites die zijn geconfigureerd om eenmalige aanmelding met Microsoft-accounts toe te staan (bijvoorbeeld: bing.com, office. com, msn.com, outlook.com).
  • Naarmate het aantal horizontale tabbladen toeneemt, beginnen sitetitels te worden afgebroken en gaan tabbladbesturingselementen verloren naarmate elk tabblad kleiner wordt. Dit onderbreekt de werkstroom van gebruikers omdat ze meer tijd besteden aan het zoeken, wisselen en beheren van hun tabbladen en minder tijd aan de taak die voorhanden is. Met verticale tabbladen kunnen gebruikers hun tabbladen opzij schuiven, waar verticaal uitgelijnde pictogrammen en langere sitetitels het gemakkelijker maken om snel het tabblad te scannen, te identificeren en naar het tabblad te schakelen dat ze willen openen. Verticale tabbladen maken het ook gemakkelijker om meerdere tabbladen te ordenen, door meer ruimte te bieden om snel meerdere tabbladen te selecteren, te sluiten en opnieuw te ordenen. Wanneer gebruikers zich willen concentreren en meer van het web willen zien tijdens het gebruik van verticale tabbladen, kunnen ze het paneel altijd samenvouwen en met de muis zweven om het uit te vouwen wanneer ze met een specifiek tabblad willen communiceren.
  • We introduceren een manier om uw Microsoft Edge-synchronisatiegegevens opnieuw in te stellen vanuit het product. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens worden gewist uit Microsoft-services, en lost ook bepaalde productproblemen op waarvoor voorheen een ondersteuningsticket nodig was.
  • Vanaf Microsoft Edge 88 worden wachtwoorden van gebruikers gecontroleerd aan de hand van een opslagplaats met inloggegevens waarvan bekend is dat er inbreuk is gemaakt en wordt de gebruiker een waarschuwing gestuurd als er een overeenkomst wordt gevonden.
  • Ondersteuning voor het oude FTP-protocol is verwijderd uit Microsoft Edge. Als u probeert naar een FTP-link te navigeren, zal de browser het besturingssysteem opdracht geven om een externe applicatie te openen om de FTP-link af te handelen. Als alternatief kunnen IT-beheerders Microsoft Edge configureren om IE-modus te gebruiken voor sites die afhankelijk zijn van het FTP-protocol.
  • Vanaf Microsoft Edge versie 88 bieden we de mogelijkheid om van site te wisselen die authenticeren met uw werkprofiel op MacOS.
  • Vanaf Microsoft Edge Beta-versie 88 worden de Adobe Flash-mogelijkheden en -ondersteuning verwijderd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

cve

Medewerker
Forumleiding
Mij in ieder geval nog niet. Geen wonder dat ze er zoveel hebben. Ze duwen het bij iedere update meer en meer in uw strot. Als je een leek bent ga je er gewoon op in en ga je verder met deze browser. Maar een doorwinterde PC gebruiker als ik, wens die machtspelletjes eigenlijk niet. Ik vind dit eigenlijk oneerlijke concurrentie.
 
Bovenaan Onderaan