Honor 5A

Inleiding.
Huawei’s zusteronderneming Honor heeft een nieuwe Smartphone op de markt gezet. De trend om grotere schermen in een telefoon te zetten is hier nog maar eens duidelijk. Deze telefoon heeft een 5,5” groot scherm. Wat bied deze Honor nog allemaal?

Scherm.
Deze Honor 5A heeft een 5,5” IPS LCD scherm mee gekregen met een resolutie van 1280x720 pixels, wat een HD scherm is, maar omdat het zo een groot scherm is valt de PPI terug op een vrij magere 267PPI. Voor de meeste mensen zal dit niet echt een groot probleem vormen, maar een Full HD scherm had hier beter op zijn plaats geweest. Maar om de prijs te drukken moet je iets ondernemen natuurlijk.

Camera’s.
De Honer 5A krijgt acheraan een mooie 13MP f/2.0 28MM lens camera mee aan boord. Wat een groot pluspunt is naar fotokwaliteit toe. Hij krijgt een LED flitser, autofocus, geo tagging, gezichts herkenning, panorama en HDR mee aan boord.
De frontcamera in de Honor 5A mag er ook wezen, het is een degelijke 8MP f/2.0 27MM lens camera. Wat natuurlijk niet te versmaden is.

Chipset.
De honor 5A krijgt voor de Benelux een uit eigen huis HiSilicon Kirin 620 processor mee aan boord geklokt in octa core op 1,2GHz Cortex A53 met een Mali 450MP4. Verder krijgt hij 2GB RAM mee aan boord en 16GB intern geheugen dat uitbreidbaar is door middel van een micro SD kaartje tot 256GB.
Uit de doos draait dit toestel meteen op Android 6.0.1.

Batterij.
De Honor 5A krijgt een 3100mAh sterke Li-Ion batterij mee aan boord, of ze verwijderbaar of niet is, is helaas niet vermeld.

Specificaties.

Honor 5A
 
Bovenaan Onderaan