Social Media Google lijft Fitbit in

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
1572619499_google_fitbit_story.jpg


Google kondigde zonet aan dat de opslorping van Fitbit vandaag is afgerond. Men had die intentie sedert November 2019 bekend gemaakt maar er waren blijkbaar enkele hinderpalen van reglementaire aard.

Niet onverwacht was de goedkeuring van de Europese Commissie de laatste, maar niet onbelangrijke hindernis die moest genomen worden.
Door een aantal toezeggingen van Google ivm. privacy, data-gebruik e.d. heeft de EC een maand geleden alle verzet laten varen en beslist dat zij geen probleem zien en niet vrezen voor verminderde concurrentie in dit domein.
Meer bepaald heeft Google moeten beloven dat ze - als eigenaar van Android OS - de concurrerende producenten van wearables niet zullen weren uit hun OS. Zij zullen elke wijziging in de APIs, zowel bestaande als toekomstige, delen met derden en dat voor een periode van minimum 10 jaar.

Google benadrukte ook dat ze vooral interesse hebben voor de apparaten, niet voor de data die ermee wordt geproduceerd. Daartoe heeft Google moeten toezeggen dat die gebruikersdata van Fitbits opgeslagen worden in een aparte 'data silo' en niet vermengd of gelinkt kunnen worden met andere data die Google over gebruikers heeft verzameld. Op die manier zou de data van Fitbit immers kunnen misbruikt worden voor verkoop, reclame naar gerichte gebruikers.

Andersom zullen Fitbit gebruikers ook niet mogen verplicht worden of gemotiveerd worden om gebruik te maken van het Google / Android data platform. Ook registreren op andere bestaande of nog te ontstane data platformen moet voor de gebruikers mogelijk blijven.

Er worden niet meteen nieuwe apparaten verwacht, maar Google zal op deze manier zijn pogingen om een 'wearable' platform 'WearOS' nieuw leven in te blazen kunnen verderzetten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ivan
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan