Windows 10 Win 10 Feature Experience Pack : Wablief ?

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
csm_featurepack_597c24f245.jpg


Misschien had je het al gemerkt, maar Microsoft heeft een "Feature Experience Pack" aan Windows 10 toegevoegd. Geen idee wat het is of doet, ik waag me dan ook voorlopig niet aan een vertaling. Als je Windows 10 2004 hebt geinstalleerd kan je het terugvinden diep in de Windows Settings/ Instellingen.
Microsoft bewaard de nagenoeg volledige stilte over dit nieuwe item : waar het voor dient en waarom het nu is opgenomen in deze versie Windows 10 2004.
Nagenoeg alle aanpassingen in deze versie, hoe triviaal dan ook werden de voorbije weken uitvoerig gedocumenteerd door MS, maar deze "Feature Experience Pack" is onder de radar gebleven. Het staat enkel duidelijk zichtbaar in de About/Over sub-sectie van je Windows Settings. En wat meer is, MS moet nog steeds zelfs maar beginnen met uitleggen waar dit eigenlijk over gaat.

Wat we wel weten is dat MS het beschouwt als de voorbode van Windows 10's Features on Demand. (Functionaliteit op verzoek). Volgens bepaalde bronnen zou het in een eerste fase 'Snip & Sketch', een update-versie van een tekst input panel (Notepad ?) en een Shell (UI ?) bevatten.
Het onderdeel is ook te vinden in de Microsoft Store, zelfs specifiek voor Windows 10X. De app biedt echter géén functionaliteit bij installatie op versie 1909 en MS raad af het te verwijderen uit versie 2004.

Er word gesuggereerd dat dit item deel zou uitmaken van Microsoft's strategie om bepaalde apps, funkties af te splitsen en/of te verwijderen uit het Windows Core OS. Daardoor zouden deze apps frequenter kunnen updates krijgen, sneller evolueren zonder afhankelijk te zijn van de algemene Windows versie-updates, méér de Google Android benadering. Zo ontstaat natuurlijk ook de mogelijkheid selectief te bepalen wat gratis wordt aangeboden en wat betalend kan worden gemaakt.

Alleszins, het blijft verbazend dat Microsoft beweerd 'niets mee te delen hebben' over dit 'Feature Experience Pack', terwijl het nu wel inbegrepen zit in Windows 10 2004.
 

Bijlagen

  • csm_featurepack_597c24f245.jpg
    csm_featurepack_597c24f245.jpg
    6.9 KB · Weergaven: 42
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan