Redactioneel Uitrol van 5G in VS gestopt door de luchtvaartmaatschappijen

In een Amerikaans tijdschrift lees ik het volgende:

De volgende generatie van draadloze mobiele technologie, 5G was vorige maand uitgerold in de VS, maar wel niet zonder grote problemen!

De Amerikaanse Federal Aviation Administration, samen met de meeste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, hebben gewaarschuwd voor potentieel ernstige verstoring van de vluchtactiviteiten door 5G-technologie die interfereert met cockpitradio-apparaten. Honderden vluchten van en naar de VS werden geannuleerd in januari en februari.

"5G interferentie kan potentieel gevaarlijk zijn tijdens lage-zichtlandingen, die een valse indicatie geven aan de piloten en mogelijk van invloed op de prestaties van vliegtuigen," zei een Amerikaanse commerciële luchtvaartpiloot.

5G-signalen werken in dezelfde frequenties (de C-band) als de radarapparatuur op sommige jets. Een mogelijke interactie met de radio hoogtemeter - een apparaat dat de afstand bepaalt vanaf de grond - kan het vermogen van een piloot in gevaar brengen om veilig te landen, vooral bij slecht weer.

De autoriteiten vertragen daarom de 5G uitrol en beperken de getroffen vliegroutes, tot ze het probleem beter kunnen beoordelen om het daarna aan te pakken. Ze doen eerst nog meer tests en daardoor kan het van invloed zijn op vertragingen of annuleringen, maar het is niet per se een risico voor levens.

De meeste grote Amerikaanse hubs zijn getroffen, van New York tot Dallas en San Francisco, evenals sommige vliegtuigen zoals de Boeing 777 en 787 die algemeen en overal worden gebruikt door British Airways, Emirates en vele andere internationale luchtvaartmaatschappijen.

Ze noemen het volkomen onverantwoordelijk van de VS. Indien het niet opgelost wordt, kan het probleem van invloed zijn op miljoenen internationale passagiers en vrachtleveringen, FedEx, UPS en USPS.

De FAA werkt samen met luchtvaartmaatschappijen om een nieuwe reeks van 5G-veilige hoogtemeters te ontwerpen.

De telecom giganten AT & T en Verizon hebben $ 80 miljard geïnvesteerd om het probleem van de meeste 5G-frequenties te begrijpen en correcties toe te passen.

WW
 
Bovenaan Onderaan