Office Pro Plus 2016


Beste computer vrienden,
Wij hebben een licentiecode aangekocht voor de Office Pro Plus 2016 met een link naar een downloadlocatie van MS, tijdens de installatie word er gevraagd deze code in te geven. Tot zover alles in orde en de Office Pro Plus is geactiveerd en word gekoppeld aan de MS Account zoals de installatie aangeeft. Nu komt de vraag, hoe gaat dit als er een herinstallatie moet plaatsvinden? er staat vermeld "De licentiecode kan één keer geïnstalleerd worden" . Is dat één keer per desktop/laptop of maar één keer per installatie en dan bij een e.v.t. herinstallatie een nieuwe code aankopen dat zou dan ook een duur grapje worden of zie ik dit verkeerd, wie heeft dit al meegemaakt bij een herinstallatie. Navraag bij de helpdesk heeft geen reactie opgeleverd, daar had ik ook in vermeld of er de mogelijkheid bestond de Office Pro Plus 2016 bestanden te downloaden voor herinstallatie (Image) maar helaas geen antwoord gekregen graag wat meer info waarvoor mijn dank.

Groet, Obelix
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
het gaat hier waarschijnlijk om een goedkope Office 2016 pro plus licentie aangekocht voor laat ons zeggen 12€ ..wel deze licenties zijn inderdaad maar 1x te gebruiken en men gaat er van uit dat jij dan je voorzorgen neemt door een back-up achter de hand te hebben ..
heb jij géén back-up en je ga voor een herinstallatie dan dien je inderdaad weer zo een licentie aan te kopen ..tenzij jij je dan ook geregistreerd heb waardoor deze gekoppeld is aan je Microsoft account..
*de Office 2016 pro plus zou je ook via Heidoc iso downloader kunnen verkrijgen ..
 
Qtex bedankt voor de informatie, Heidoc iso downloader is mij bekend maar wist niet dat die Image goed was voor herinstallatie. Blijkt alweer goedkoop is duurkoop met een addertje onder het gras voor (€18.90). Maar waar dan wel kopen blijft de vraag.
Gr, Obelix
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
Maar waar dan wel kopen blijft de vraag.
heb je hier al eens gekeken ..aangezien je Office gekoppeld werd aan je Microsoft account zou je vervolgens deze ook vanaf hier kunnen ophalen .. https://support.office.com/nl-nl/article/download-en-installeer-of-installeer-opnieuw-office-2016-of-office-2013-7c695b06-6d1a-4917-809c-98ce43f86479
*klik verder op Productcode invoeren en aan de hand van deze code krijg je dan de dowload vast naar de Office 2016 pro plus (als deze aanvaard word )
 

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Volgens mij kan her-installeren van Office Pro Plus 2016 alleen op hetzelfde apparaat. Opnieuw installeren kan dan alléén met het Microsoft Account.

Als het goed is, is de activatiecode gekoppeld aan je Account.
 
Indertijd eveneens office 2016 Pro Plus geïnstalleerd, op een desktop met local account, heb moeten bellen om hem te activeren, heb deze code opgeslagen, kan ik met deze code de office opnieuw installeren op dezelfde pc indien nodig?
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
@fredjeh indien jij zo'n goedkope code bedoeld dan staat er duidelijk vermeld dat deze maar 1x te gebruiken is..
heb jij je daar een tegen ook dan geregistreerd bij Microsoft dan zou deze op hetzelfde systeem opnieuw moeten gactiveerd worden zonder dat jij of Obelix een code dient in te geven ..heb jij je niet geregistreerd dan word deze dus niet automatisch geactiveerd en zal ook deze code niet meer handmatig te gebruiken zijn .
 
Inderdaad een goedkope code, 6.9 € een jaar geleden. Deze is geactiveerd geweest door te bellen naar Microsoft en de gekregen code van hen in te voeren.
Als ik op account druk in bijvb Excel dat krijg ik de melding dat hij geactiveerd is, hoe ga ik te werk om hem aan een account te koppelen? op mijn desktop heb ik een local account of doet dat er niet toe?
Heb ik enkel nodig als ik eens win 10 volledig vanaf 0 wil installeren op mijn desktop.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
je gebruikt dus de Windows 10 met het Lokaal account .. ik veronderstel dan ook dat jij ook over een Microsoft account beschikt .. indien niet zou je deze best wel aanmaken … waarom dit ..omdat dan al je apparaten aan dit Microsoft account gekoppeld kunnen worden .. waardoor dus jij nooit meer een licentie dient in te geven .. ook al je aankopen staan dan vermeld in dit Microsoft account ..
heb je al een Microsoft account dien je je dan daar aan te melden of je ga over van het Lokaal account naar het Microsoft account .


*zelf staan er bij mijn Microsoft account 5x een Windows 10 systeem .. waarvan 2 virtuele ..
**een Microsoft Office gebruik ikzelf niet zodus staat deze hier niet vermeld .
 
Heb inderdaad een Microsoft Account van gebruik OneDrive, dus in plaats Local Account een Microsoft Account en kan ik deze account gebruiken op verschillende pc´s?
En wordt mijn office dan automatisch geregistreerd?
Heb dus 3 pc´s met telkens daarop een geactiveerde office 2016.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
je kan je Microsoft account maximaal gebruiken op 10 systemen dus ja je kan deze gebruiken op verschillende pc's ...
betreffende deze geactiveerde office 2016 .. het is niet zo dat je telkens dezelfde code heb gebruikt of heb jij mogelijk een code voor meerdere activaties ..!
*om je Office te koppelen aan je Microsoft account dien je ten eerste al het Microsoft account ingebruik te hebben ..en vervolgens via start>instellingen >accounts op Uw instellingen syncroniseren te klikken .. nadien ga je dan naar je Microsoft account toe en zou je daar ook de Office vermeld moeten zien ..
*kan dit niet nagaan aangezien ik géén MS Office gebruik .
 
Ok iedere office is met een aparte code, en heb me eens aangemeld op mijn account en daar staan er 2 van de 3 pc´s op.
Ga dit morgen eens nazien.
 

aardbei

Steunend lid
Vip Lid
Hoe een back-up van Office 2013/2016 activeren en herstellen.

Nadat Office 2016 succesvol geactiveerd is, wordt de activeringsinformatie op uw lokale schijf opgeslagen.
Systeemherinstallatie of andere acties zullen echter de activeringsinformatie wissen. Daarom kan men van
tevoren een back-up van de activering maken, zodat men deze eenvoudig kan herstellen nadat
Office 2016 opnieuw is geïnstalleerd, wat de moeite van het opnieuw activeren kan besparen.

Section 1: Back-up van Office 2016-activering op Windows 10/8
Om een back-up te maken van de activering van Office 2016 op Windows 10/8, ga je naar C:\Windows\System32 \spp
en kopieer en plak je de Store op een veilige plek.
Backup de store map
Ga als volgt te werk om de activering te herstellen:

Stap 1: zorg ervoor dat Office 2016 is geïnstalleerd. Sluit alle geopende Office 2016-documenten.
Stap 2: Open de opdrachtprompt als beheerder. Typ net stop sppsvc en druk op Enter om de Software Protection Platform-service te stoppen.
Stap 3: Vervang de oorspronkelijke store map door de back-upmap.
Stap 4: Open de opdrachtprompt als beheerder. Typ net start sppsvc en druk op Enter om de Software Protection Platform-service te starten.
Stap 5: Open de Office 2016-app en deze kan automatisch worden geactiveerd.

Aandachtspunten:
1. De activeringsbestanden kunnen alleen op dezelfde computer worden hersteld...
2. Windows-systeem geïnstalleerd op de computer moet geactiveerd zijn.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Qtex
Mijn Office was gekoppeld aan mijn Microsoft Account, zie ik staan als ik bijvb Excel open en account opvraag, maar in mijn Microsoft Accounts zie ik wel mijn pc´s staan, maar vind daar niks terug over office.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
ik kan hierop niet verder op ingaan aangezien ik dus geen MS Office gebruikt maar mogelijk word deze daar niet vermeld omdat je deze dan ook niet via hen heb aangekocht ..
enerzijds werd je office wel aan je Microsoft account gekoppeld vermeld je al zelf .. het leek me dan logisch dat deze daar dan terug te vinden was!
*blijkbaar dus niet !

**doe datgene dan wat"aardbei" aangebracht heeft en neem een back-up van je geregistreerde Office 2016 pro plus en bewaar deze map op een externe drager of een andere partitie ..geef deze een gemakkelijke door u herkenbare naam ..
 

Bovenaan Onderaan