Status
Niet open voor verdere reacties.
Nokia 2

Indeling:
2017 is het returnjaar van Nokia en HOE. We hebben de Nokia 3, 5, 6, 8 al gehad en nu komen we aan de 2 die voorlopig de kleinste telg in het gezelschap zal zijn, want de Nokia 1 komt in 2018 ook nog op de proppen, maar daar heb ik nog niet genoeg informatie over. We bespreken hier nu de momenteel goedkoopste telg van Nokia, een echte budget smartphone met zoals het Nokia betaamt maandelijkse beveiligingsupdates en de belofte naar de update van Android 8.0, dat doet geen enkele budget Smartphone hem na. Dus als je niet veel eisen stelt behalve een beetje up to date blijven en een degelijke telefoon hebben, stop dan met zoeken je hebt hem gevonden. Met een advies prijs van 119€ kan je niet echt verkeerd doen, maar verwacht er ook geen sprinter van, want met een quad- core processor en 1 GB RAM kan dit onmogelijk en het merk staat ook wel gekend om niet de snelste te zijn met de configuraties. Maar je kan er wel prat op gaan dat ze degelijk in elkaar steken. Wat mogen we nu gaan verwachten voor 119€?

Scherm:
LTPS IPS LCD capactief aanraakscherm.

Afmetingen:
5” inch met een 67,4% scherm tot body ratio wat wel wil zeggen dat het vrij grote bezels heeft.

Resolutie:
1280 x 720 pixels 16:9 ratio met een mooie 294 PPI wat ik als minimum hanteer om als een GOED scherm te bestempelen. Het is hiermee een HD scherm.

Bescherming:
Corning Gorilla Glass 3 ( waar we alleen maar blij mee kunnen zijn in deze prijsklasse)

Camera:
Achteraan:
8 MP lens camera met LED flits. Verder krijgt hij auto en aanraak focus en Geo- tagging mee.
Vooraan:
5 MPlens camera.

Chipset:
Qualcomm Snapdragon 212

CPU:
Quad-Core 1,3 Ghz Cortex-A7

GPU:
Adreno 304

OS:
Android 7.1.1 Nougat & Android 8.0 staat gepland wat heel uitzonderlijk is voor een budget smartphone.

Geheugen:
1 GB RAM en 8 GB intern geheugen dat uitbreidbaar is door middel van een micro SD kaartje tot 128 GB.

Batterij:
Een door gebruikers moeilijk te verwijderen 4100 mAh sterke li-Ion batterij.

Sensoren:
Accelerometer, proximity en kompas

Bron:
Nokia2
 
Laatst bewerkt:
De Nokia 2 is verkrijgbaar voor 119€, daarvoor krijg je een echte budgetphone met een flink uit de kluiten gewassen batterij voor. Voor mensen die er niet veel mee doen is dus een week uithouden zonder opladen zeker iets wat binnen de mogelijkheden ligt.
 
Het update beleid voor de Nokia 2 hapert en Nokia legt uit hoe dit komt.

Juho Sarvikas heeft reactie over het waarom de Nokia 2 nog geen Android 8 heeft.

Kort nadat de Nokia 2 op de markt kwam, bracht Google Android Go uit. Deze Android verise is nu net bedoeld voor toestellen zoals de Nokia 2 met 1 GB RAM. Het is echter niet mogelijk om bestaande toestellen over te zetten op Android Go. HMD werkt heel erg nauw samen met Qualcomm om Android Oreo alsnog goed draaiende te krijgen op de Nokia 2. Echter vereist Oreo (8) veel meer van het systeem dan Nougat (7), en dit kan grote gevolgen hebben op de gebruikservaringen van de Nokia 2 op Oreo.

Binnenkort geeft HMD (Nokia), de gebruikers van de Nokia 2 twee opties,
- Optie 1 is om de Nokia 2 op Nougat (7) te laten draaien. Deze heeft een duidelijk betere gebruikservaring.
- Optie 2 is om de Nokia 2 up te daten naar Oreo (8) met de laatse snufjes. Deze optie zal binnenkort aangeboden worden via een website. Echter waarschuwt Juho Sarvikas, Oreo (8) heeft wel een invloed op de prestaties van de Nokia 2.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan