Status
Niet open voor verdere reacties.
LG G5

Inleiding
Het is echt wel overduidelijk dat morgen het World Mobile Congres in Barcelona begint. De zondag is het normaal heel stil in Android land, behalve vandaag. LG heeft rond 14u Belgische tijd de LG G5 aangekondigd via live stream. De LG G5 gaat de strijd moeten gaan aangegaan met de Samsung Galaxy 7, dus is het een vlaggenschip van het merk. De LG G5 zit strak in een metalen behuizing, al is de ene daar fan van en de andere helemaal niet. De grootste troef van dit compleet nieuwe toestel zit hem in het modulaire design. Dit betekent dat de onderkant van het toestel eraf kan gehaald worden waardoor de gebruiker gemakkelijk de batterijk kan vervangen. Met een aparte Cam Plus module worden fysieke cameraknoppen toegevoegd, verder is er een hifi module ook beschikbaar met DAC, dat het geluid aanzienlijk zou moeten verbeteren op de LG G5

Scherm
De LG G5 komt met een 5,3” IPS LCD scherm met een 3560x1440 pixels wat met een dikke 554PPI voor de dag komt, maar het is dan ook voor een vlaggenschip WQHD wat een trapje hoger is dan een Full HD scherm. Maar het kon wel beter voor een vlaggenschip, maar echt te klagen zal je nooit hebben met dit scherm die ook nog eens voorzien is net als zijn tegenstrever van Corning Gorilla Glass 4.

Camera’s
Achteraan komt dit vlaggenschip met een dubbele camera een primaire camera van 16MP met een indrukwekkende f/1.8 waarde en een secondaire camera van 8MP die dan maar een f/2.4 waarde beschikt. Tevens beschikt hij over laser autofocus, OIS, LED flitser, geo tagging, gezicht/glimlach herkenning, panorama, HDR.
Het Film gedeelte van deze camera heeft ook enkele bijzonderheden die meegedeeld dienen te worden. Deze camera filmt in 2160P aan 30fps of aan 1080P aan 60fps, heeft ook HDR, STEREO geluid tijdens het opnemen.
Je zou het bijna vergeten, maar er steekt ook nog een front camera op wat een mooie, maar niet zo extra te vernoemen 8MP camera, hij filmt aan 1080p aan 30fps.

Chipset
De LG G5 word aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820 quad core ( op hoeveel hij geklokt is, is nog niet geweten) wel dat het een Adreno 530 beschikt wat heel erg mooi is. Verder beschikt het toestel over een intern geheugen van 32GB wat uitgebreid kan worden tot 200GB en heeft 4GB RAM aan boord.

Batterij
De LG G5 beschikt over een verwijderbare 2800mAh Li-Ion batterij.

Specificaties
http://www.gsmarena.com/lg_g5-7815.php
 
Eind dit jaar mag dit toestel de update naar Android 7.0 verwachten. Gezien dit merk maar een handje vol toestellen gaat updaten en dan nog een handje van de houtzagerij, vind ik het eigenlijk een beetje een late update.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan