Let op: PayPal phishing-berichten vermelden dat uw account 'beperkt' is

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
1609741135588.png

Er is een phishing-campagne van PayPal gaande die probeert uw accountreferenties en andere gevoelige informatie te stelen die kan worden gebruikt voor identiteitsdiefstal.


Wanneer PayPal verdachte of frauduleuze activiteit op een rekening detecteert, krijgt de rekening de status "beperkt", wat tijdelijke beperkingen oplegt aan het opnemen, verzenden of ontvangen van geld.
Een nieuwe sms-tekst phishing (smishing) -campagne doet alsof deze afkomstig is van PayPal, waarin staat dat uw account permanent is beperkt, tenzij u uw account verifieert door op een link te klikken.
"PayPal: we hebben uw account permanent beperkt, klik op onderstaande link om dit te verifiëren", luidt het smishing-sms-bericht.

Als u op de bijgevoegde link klikt, gaat u naar een phishing-pagina die u vraagt om in te loggen op uw account, zoals hieronder weergegeven.

1609741235508.png

Als u zich aanmeldt op de phishing pagina, worden de ingevoerde PayPal-inloggegevens naar de bedreigingsfactoren gestuurd. De phishing-pagina gaat dan nog een stap verder en zal proberen om meer details van u te verzamelen, waaronder uw naam, geboortedatum, adres, bankgegevens en meer.

1609741327385.png

Wat moet u doen als u informatie invoert op deze link?​


Als u deze tekst heeft ontvangen en per ongeluk bent ingelogd op uw PayPal-rekening of andere informatie heeft verstrekt, moet u onmiddellijk naar Paypal.com gaan en uw wachtwoord wijzigen.

Als je hetzelfde wachtwoord op andere sites gebruikt, verander ze daar dan ook.

bron: bleepingcomputer.com
 
Bovenaan Onderaan