Google stopt met Chrome Apps

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1579247265737.png

Google gaat stoppen met de Chrome Apps. Vanaf juni 2022 zullen de apps volledig verdwenen zijn. Het raakte in 2016 al bekend dat Chrome Apps zouden verdwijnen voor Windows, macOS en Linux. Nu is ook aangekondigd dat de apps gaan verdwijnen van Chrome OS. Chrome Extensies worden nog wel ondersteund.

Chrome apps zijn web-based apps die je kunt installeren in Chrome en die eruitzien en werken als een app die je zou starten vanaf je desktop. Wanneer je de app installeert, opent er een apart scherm. Hierdoor ziet het eruit als een apart programma en niet als een integratie van Google Chrome.

Er is een grote kans dat je geen gebruikt maakt van echte Chrome Apps, zelfs als je constant web apps gebruikt. In 2016 kondigde Google voor het eerst aan te gaan stoppen met het ondersteunen van Chrome Apps op Windows, macOS enLinux. Toen maakte ongeveer 1% van de mensen op deze platformen gebruik van Chrome apps. Dat was bijna vier jaar geleden en developers zijn in de tussentijd overgestapt naar andere platformen.

Lees meer op https://www.techzine.be/nieuws/trends/51739/google-stopt-met-chrome-apps/
 
Bovenaan Onderaan