Flashkaart voor Nintendo DS werkt ook op 3DS

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lana

Niet meer actief
Flashkaarten die het mogelijk maken om homebrew software op de Nintendo DS te draaien, blijken ook op de nieuwe 3DS te werken. De terugwaartse compatibiliteit van de handheld met DS- en DSi-games bevat blijkbaar geen nieuwe beveiliging.


Nintendo's nieuwste handheld, die vanaf dit weekend in Japan te koop is, blijkt compatibel te zijn met flashkaarten om homebrew software te draaien. Een eigenaar van de nieuwe 3d-handheld laat in een filmpje zien hoe een flashkaart in de handheld gestoken wordt, waarna een homebrew Gameboy-emulator gestart wordt. Een ander filmpje laat Mario Kart DS zien. De flashkaarten zijn gemaakt voor gebruik in een DS of DSi, waardoor het niet waarschijnlijk is dat de homebrew software op de 3DS toegang heeft tot alle hardwarefunctionaliteit.
De 3DS is voorzien van een betere beveiliging dan zijn voorgangers, zo beweerde een topman bij uitgever THQ vorig jaar. Het lijkt er nu op dat die beveiliging alleen toegepast is op 3DS-games, en niet geldt voor DS en DSi-spellen die ook op Nintendo's nieuwste handheld gespeeld kunnen worden.
Nintendo is de laatste jaren actief bezig om randapparatuur waarmee niet-officiële software op zijn handhelds gedraaid kan worden, aan te vechten. Het resultaat daarvan is wisselend; in sommige zaken wist de fabrikant een verbod op de verkoop van deze hardware af te dwingen, maar in Frankrijk en Spanje weigerden rechters dergelijke kaartjes illegaal te verklaren. Nintendo is van mening dat hardware als R4-flashkaartjes vooral gebruikt wordt om gekopieerde spellen te spelen. De rechters bestreden dit niet, maar waren van mening dat de grote groep ontwikkelaars van homebrew software niet buitengesloten mocht worden.

Bron: DukeN.nl

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan