Detecteer schade aan de harde schijf of neem voor zekerheid een backup

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1580552036438.png


Als uw harde schijf de geest heeft gegeven, is het meestal te laat om uw gegevens op te slaan. Dan kunnen alleen buitengewone speciale hulpmiddelen of het verzenden van de HDD of SSD naar een laboratorium dat gespecialiseerd is in gegevensherstel helpen beide vaak zeer heel kostelijk.
De meeste gebruikers maken zich meestal geen zorgen over wat een volledig gegevensverlies betekent. Omdat het besturingssysteem en de software snel opnieuw kunnen worden geïnstalleerd, maar privébestanden zoals documenten, afbeeldingen of video's gaan uiteindelijk verloren. U kunt uzelf echter beschermen met een beetje tijd en de juiste gratis software.

Er zijn talloze tekenen dat u een dreigend defect op uw harde schijf aangeeft. Als de HDD harde klikkende of krassende geluiden maakt, duurt het niet lang voor de laatste crash. Het geheel ziet er anders uit met SSD's, omdat ze anders werken, meestal wordt hier niets gehoord. In tegenstelling tot een HDD neemt een SSD van de ene op de andere dag afscheid - een indicatie kan een verhoogde temperatuurontwikkeling zijn.

Er zijn echter tips die van tevoren permanente schade aankondigen voor beide apparaatklassen. Deze omvatten bijvoorbeeld dat Windows blijft crashen, bestanden niet worden opgeslagen en correct worden gekopieerd, een blauw scherm wordt weergegeven bij het opstarten of Windows wil de harde schijf permanent controleren op fouten. Dit alles duidt op een naderende crash.

U kunt eerst zekerheid krijgen door de zogenaamde SMART-waarden van de harde schijf te gebruiken met behulp van freeware zoals crystaldiskinfo gebruiken om harde schijven op hun gezondheid te controleren.

Voor alle zekerheid neem altijd een backup want je weet nooit wanneer je schijf het begeeft en al je foto's, muziek en documenten voor goed kwijt bent.

In Windows 10 kan je dit doen en is simpel.

Volg deze stappen

Plaats nooit een backup op de schijf waar Windows op staat.

Ga naar Logo van Windows onderaan links en klik daar op, dan klik je op instellingen.

instellingen.jpg


Nu open venster voor instellingen.

56555.jpg


Klik nu op Bijwerken en beveiliging en dan open dit.

ghgh.jpg


Als je dit gedaan heeft zal er een nieuwe venster open.
Klik Nu op Ga naar Back-up maken en terugzetten.

455685.jpg


Nu je dit gedaan heeft open weer een nieuwe venster, nu laat ik het verder zien in het filmke.
Ik plaats mijn back-up op een andere harde schijf je kan ook kiezen om deze op dvd te branden, neem je dvd dan is het te zien hoe groot je c schijf is want dan ga je veel dvd's nodige hebben.
Maak voor zekerheid ook een herstel cd op het einde, want daar moet je dan van opstarten om de back-up weer te plaatsen. Deze vergeten te maken dan kan de de iso bestand voor Windows 10 64 bit hier downloaden.

 
Laatst bewerkt:

WaWa

Medewerker
Forumleiding
Dom van me, want ik had geen back-up voor een externe schijf waarop al mijn fotos en documenten stonden. Opeens ging alles zéér langzaam en daarna niets meer.
Ik heb het internet afgeschuimd en ben terecht gekomen bij een programma ** RecoverIt **. Het heeft me bijna € 100 gekost, maar hiermee kon ik - wel super traag - alles recupereren. Het heeft twee dagen geduurd. Toch ben ik blij dat ik alles terug heb. Nooit gedacht dat een dergelijk hardware-probleem door software kon verholpen worden. Verholpen? Eigenlijk geen herstel, maar toch mijn Data terug.
 
Bovenaan Onderaan