Webdesign Bekijk de mobiele versie van site op je desktop

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
mobile version of neowinnet on google chrome

Een website, ontworpen voor PC desktop op je smartphone bekijken lukt meestal vrij aardig en vlot, met de standaard browsers die ingebouwd zijn in Android and iOS. Maar het omgekeerde is vaak een uitdaging.

Hier een eenvoudig stappenplan om dit toch voor mekaar te krijgen, met gebruik van zowel Google Chrome als Microsoft Edge.

Stap 1: Open de website in je favoriete browser. Druk na het laden op F12 en de 'developer tools' worden zichtbaar aan de rechterkant van je scherm.

Stap 2: Na openen daarvan vind je bovenaan, tweede icoontje van links, een 'device toggle button', zoals hieronder aangegeven :

mobile version of neowinnet on google chrome

Stap 3: Je kan nadien nog klikken op 'Responsive' (zie hieronder) en een keuze maken uit een aantal toestellen waarbij de verschillen worden gesimuleerd.
Rechts daarvan vind je ook nog menus met verschillende mogelijkheden en je kan een resolutie bepalen die overeenkomt met je toestel.

mobile version of neowinnet on google chrome


Google Chrome
Microsoft Edge
mobile version of neowin on google chrome mobile version of neowin on microsoft edge
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Leuk, maar waarom zou je dit eigenlijk doen Philip? Ik zie daar het nut niet van in.
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Inderdaad, iedereen die als amateur-liefhebber een site onderhoudt, heeft nog niet meteen de beschikking over een specifieke toolkit voor het designen voor mobiele browsing. Ik weet uit ervaring dat SEO controles meestal een warning geven dat je site niet optimaal is voor zo'n weergave. En dit kan dus helpen.
 
  • Leuk
Waarderingen: cve

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ik kreeg de vraag waarom je dat wel zou willen, zo een mobiele versie, aangezien een versie voor PC, voor desktop toch altijd zoveel mooier is en meer mogelijkheden biedt.

Dat is ook zo, maar ik onderhoud vb. een website voor een duikclub ... die site heeft als bedoeling informatie te geven o.a. aan mensen die interesse hebben, die ons als club moeten weten te vinden en dan eens willen langskomen. Maar je kan daarbij de niet-PC gebruikers niet verwaarlozen. We hebben overigens zelfs iemand in ons bestuur zitten die nooit een laptop openklapt maar zelfs online Teams-vergaderingen bijwoont vanop zijn smartphone.

Naar de buitenwereld toe communiceren kan in deze tijd niet meer - als je je beperkt tot PC-gebruikers.
Daarom is het belangrijk een site in 2 versies aan te bieden : een versie geoptimaliseerd voor PC en browser en een andere voor smartphone maar met dezelfde content.

Om maar één site qua inhoud te moeten onderhouden wordt dat opgelost met een zogenaamde 'template' die de layout regelt. En een iet of wat goede hosting biedt dus een CMS aan waar je meerdere templates gelijktijdig kan publiceren die allemaal dezelfde inhoud volgen. Om dat te kunnen beheersen moet je dus als beheerder kunnen zien wat het resultaat zal zijn van de ontwikkeling die je doet.

Daar is gespecialiseerde software voor maar de tip hierboven kan al nuttig zijn voor een 'snelle check' ...
 
  • Leuk
Waarderingen: cve

cve

Medewerker
Forumleiding
Had het moeten zelf weten. Zit zelf vaak genoeg op mijn Smartphone te tokkelen. shame on me:censored:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan