CheckDrive

CheckDrive 2022

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
CheckDrive biedt een gebruiksvriendelijke manier om uw harde schijf op fouten te controleren.

Start het programma, klik op de knop "Controleren" voor een bepaald station en CheckDrive zal het scannen op problemen. Er gebeurt hier niets slims - op de achtergrond gebruikt het programma de standaard Windows chkdsk-tool om eventuele problemen te vinden en op te lossen - maar CheckDrive geeft dit in ieder geval een meer vriendelijke en rechtlijnige interface.

Als die test is geslaagd, biedt het klikken op het tabblad Schijfinformatie een beetje basissysteeminformatie: uw schijfmodel en fabrikant, type, capaciteit enzovoort.

Interessanter is echter een link naar "S.M.A.R.T.-gegevens weergeven", die (als uw schijven compatibel zijn) schijfstatistieken zal leveren, waaronder hun lees foutpercentage, zoek foutpercentage, temperatuur, opstarttijd en meer. Je krijgt niet de volledige set statistieken, dus CheckDrive gaat niet concurreren met een gespecialiseerde SMART-rapportagetool, maar het is nog steeds een nuttige toevoeging aan het pakket.

En het programma bevat ook een tool die op de achtergrond draait, altijd uw schijven bewaakt en u op de hoogte stelt van eventuele fouten wanneer ze zich voordoen.

Voor de meeste mensen zal dit niet nodig zijn. U kunt al gemakkelijk schijffouten controleren en herstellen in Verkenner (klik met de rechtermuisknop op een schijf, selecteer Eigenschappen > Extra > Nu controleren), en CheckDrive voegt op zich niet veel toe. Als je echter al weet dat je problemen met de harde schijf hebt, kan het handig zijn om onmiddellijk een melding te krijgen bij nieuwe problemen en kan het de installatie waard zijn.

Talen: English, French, German, Hungarian, Italian, Russian
Besturing: Windows 10, Windows 7 (32 bit), Windows 7 (64 bit), Windows 8

Instal de software en geef je gegevens in, dan zal je een mail ontvangen en daar moet je op de url klikken, vanaf je dit gedaan hebt kan je de software gratis gebruiken.driv.jpg


54457.jpg


333333.jpg
Auteur
Tuts
Downloads
9
Weergaven
165
Eerste uitgave
Laatste update
Beoordeling
0.00 ster(ren) 0 beoordelingen

Meer items van Tuts

Bovenaan Onderaan