Waarom zou ik extra geheugen willen plaatsen?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
De reden hiervoor is dat er tegenwoordig steeds zwaardere software paketen uitkomen die veel van een computer eisen. Met wat extra geheugen in je pc zullen de meeste software paketen en Windows weer wat sneller en beter werken.
Maar wat voor soort geheugen moet ik dan kopen?
Geheugen modules zijn voor elk type pc weer verschillend. Dit komt doordat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen bijkomen in computerland. Als het goed is bij de aanschaf van de computer ooit een boekje geleverd. Daarin staat vermeld :
  • Welk soort geheugen geschikt is voor uw computer.
  • Hoeveel geheugen u kan plaatsen.
  • Welke module-combinaties er mogelijk zijn.
Heeft u geen boekje meer, dan raden wij u aan om tijdens de aanschaf van de geheugen modules aan de verkoper te vragen welk type geheugen u nodig. Zeg hierbij hoe oud u pc is of noem het type van de pc (bijv. Pentium IV 1200 MHZ of AMD 1000 MHZ). De verkoper zal u dan een advies doen.
Kan ik iets fout doen?
Eigenlijk niet want geheugen dimm's kunnen maar op één manier in het slotje van je computer geduwd worden! Let op de kleine uitsparingen die u ziet in de dimm. In het slot waar de dimm in moet ziet u kleine uitstulpingen, daar waar de dimm uitsparingen heeft.Ok laten we beginnen!!

Onderstaande aanwijzingen laten zien hoe een dimm module moet worden geinstalleerd. Deze aanwijzingen geven algemene installatie en behandelingsinformatie en moeten worden gebruikt in combinatie met het boekje van het moederbord/computer.

  • Zet de computer uit met de aan-/uitknop en verwijder het stroomsnoer.
  • Volg de aanwijzingen in het boekje van uw systeem en verwijder de kast van de computer.
  • Voordat een component (bijvoorbeeld de geheugenmodule) wordt aangeraakt, moet een ongeschilderd en geaard object worden aangeraakt om de statische electriciteit van het eigen lichaam te ontladen.
  • Behandel de geheugenmodule voorzichtig, buig hem niet. De module dient bij de hoeken te worden vastgepakt.
  • Zoek de geheugenuitbreidings sloten op het moederbord en installeer de geheugenmodule zoals weergegeven in onderstaande afbeelding. Wanneer de dimm modules niet direct passen, moet niet geforceerd worden aangezien de 'notches' iets kunnen verschuiven bij een wisselend type geheugen. De dimm zit goed, als de klemmetjes weer recht zitten en in de uitsparingen van de dimm vallen.
  • Als de module(s) is geinstalleerd kan de computer kast weer gemonteerd worden. De fysieke installatie is gereed. Volg de beschrijving in het boekje van het systeem om te zien hoe het systeem de nieuwe geheugenmodule kan herkennen. In de meeste gevallen worden deze modules automatisch herkend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan