Internet Algemeen VS verbieden antivirussoftware Kaspersky

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Bron: Belga

De Amerikaanse overheid heeft de Russische antivirussoftware van Kaspersky verboden. Een gedetailleerd onderzoek heeft uitgewezen dat dit de enige manier is om de bezorgdheid over de nationale veiligheid weg te nemen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Handel.
De verkoop van Kaspersky-software aan bedrijven en consumenten in de Verenigde Staten zal met onmiddellijke ingang worden verboden. Vanaf 29 september mag Kaspersky ook geen updates meer installeren, waardoor de software grotendeels onbruikbaar wordt tegen nieuwe bedreigingen.

De overgangsperiode is bedoeld om klanten de tijd te geven over te stappen op andere aanbieders, aldus het Agentschap voor Industrie en Veiligheid (BIS). Het agentschap noemt de capaciteiten van de Russische overheid voor cyberaanvallen en haar vermogen om de activiteiten van Kaspersky te beïnvloeden als reden voor het verbod. De software van het bedrijf kan informatie van Amerikaanse bedrijven en burgers te verzamelen die door de Russische overheid kan worden misbruikt, waarschuwde de autoriteit.

Kaspersky, ooit een internationaal gerespecteerde specialist in pc-beveiliging, heeft het al jaren moeilijk in het Westen.
In de VS is installatie op overheidsapparaten sinds 2017 verboden, terwijl in Duitsland Duitse Federale Dienst voor Cyberveiligheid (BSI) waarschuwt voor het gebruik van de software.

Kaspersky heeft alle beschuldigingen altijd van de hand gewezen en met name banden met Russische inlichtingendiensten ontkend.
 
Kaspersky is een internationaal cybersecuritybedrijf, opgericht in 1997 door Eugene Kaspersky, Natalya Kaspersky, en Alexey De-Monderik. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moskou, Rusland. Het bedrijf biedt een breed scala aan beveiligingsoplossingen en diensten, waaronder antivirussoftware, internetbeveiliging, endpointbeveiliging, en andere producten gericht op zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

Kaspersky Antivirus: is een van de bekendste producten en biedt bescherming tegen malware, virussen, spyware, en andere bedreigingen.
Internet Security: Dit pakket biedt naast antivirusbescherming ook extra functies zoals firewall, anti-phishing, en ouderlijk toezicht.
Total Security: Dit is een uitgebreide beveiligingsoplossing die ook functies zoals wachtwoordbeheer, versleuteling van bestanden, en back-ups omvat.
Enterprise Solutions: Kaspersky biedt ook gespecialiseerde beveiligingsoplossingen voor bedrijven, waaronder endpointbeveiliging, cyberdreigingsinformatie, en managed security services.

Controverses en Beveiligingskwesties:

- Kaspersky is soms onderwerp geweest van controverse, vooral vanwege zijn Russische oorsprong. In 2017 verbood de Amerikaanse overheid het gebruik van Kaspersky-producten op federale computersystemen, uit bezorgdheid over mogelijke banden met de Russische overheid. Kaspersky heeft deze beschuldigingen altijd ontkend en benadrukt dat het een privébedrijf is zonder banden met enige overheid.
- Het bedrijf heeft ook transparantie-initiatieven gelanceerd, zoals het openen van transparantiecentra over de hele wereld waar regeringen en partners de broncode van hun producten kunnen inspecteren.
 
Ik heb het jaren tot tevredenheid gebruikt. En ... heb heb niet de indruk dat zij achter mijn groooote geheimen aan zaten. En ik heb ook niet de aandrang gehad om de casatschok op het rode plein te dansen. Eén keer Moskou en de Kaukasische republieken gedaan en dat heb ik toch maar niet herhaald.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan