Windows 10 Start menu aanpassen

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Als ik enkel naar de laatste post hier kijk zie ik toch wel een verschil. Je eigen link verwijst nl. naar een exe-bestand en dat werkt inderdaad.

Het eigenaardige van Office toepassingen is nu eenmaal dat die NIET opgestart worden met een verwijzing naar een exe-bestand. Dat gebeurt door middel van een soort 'pseudoniem' dat bij de installatie van Office ergens in het register wordt geschreven. Als je dus de bestaande en werkende 'koppeling' uit je startmenu, zoals bij de installatie geplaatst, gewoon naar een andere folder sleept zou het moeten werken. Maar zelf een nieuwe koppeling of shortcut aanmaken werkt niet omdat dit in tegenspraak zou zijn met de instellingen van het register.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
dat is het ... hier werkt het nu ook op de manier uitgelegd hier boven ..welliswaar gebruik ik MS Office niet maar ook de door mij gebruikte Office suite gebruikt een soort van "pseudoniem" en ja ik diende hier de bestaande en werkende koppeling te gebruiken .
 
Ook eens geprobeerd met een zelf aangemaakte map "Microsoft Office 2019 en daarin gewoon Access geschoven" en dat lukt heel eenvoudig en het werkt nog ook !

Aantekening 2020-09-07 080741.jpg
 

cvdw

Steunend lid
Vip Lid
Beste Philip, ik had dat min of meer reeds geprobeerd (de bestaande link gekopieerd naar een nieuwe map). Ik had er geen succes mee.

Ik heb net de laatste manier geprobeerd (namelijk het verplaatsen van de bestaande shortcuts) en dit werkt !!
Er blijven toch nog wat vraagtekens over bij mij (bv ik had dit verplaatsen daarstraks eerst gedaan in een map met een andere naam. Succes! Daarna heb ik die map hernoemd. Gevolg was dat ik de oorspronkelijke naam bleef zien. Ik heb ze dan maar gewist (nadat ik de shortcuts terug verwijderd had) en een nieuwe map gemaakt met het goede gevolg).
't Is opgelost maar er blijft toch iets knagen - 't zou dus inderdaad iets met het register te maken kunnen hebben ??

1599459962072.png
 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Er hoeft niks te knagen hoor : dat is gewoon de manier waarop MS dit heeft opgezet ...
 
  • Leuk
Waarderingen: cvdw

Andre Van Boven

Steunend lid
Vip Lid
Bij werkt het als ik de verzamelmappen plaats onder

c:\Users\Andre\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Office 2019\

en niet als ik die map onder

c:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\

plaats
1600064380369.png
 

cvdw

Steunend lid
Vip Lid
Goed om te weten. Let wel dat het menu niet beschikbaar zal zijn als iemand anders inlogt op jou computer (onder een andere naam natuurlijk).
 
Bovenaan Onderaan