schrijfbeveiliging USB-stick

Status
Niet open voor verdere reacties.

j.vaneerdewegh

Steunend lid
Vip Lid
mijn buurman had een usb-stick gekocht en wilde daar een 600-tal foto 's op kopiëren van zijn harde schijf. een 100-tal foto 's ging het goed, maar toen verscheen ineens de mededeling "schrijfbeveiliging opheffen". ben al aan het zoeken geweest: zonder resultaat.
 
wat het per ongeluk formatteren van mijn externe harde schijf betreft: het programma van recuva disk investigator werkte perfect maar ik heb voor alle zekerheid professionele hulp ingeroepen want ik zou echt niet willen dat gegevens verloren gaan. en die zullen niet verloren gaan dankzij jullie support. waarvoor echt ongelofelijk veel dank!
 
fijn om te horen dat je alles met behulp van een extra hulp heb terug gekregen ...
deze persoon die tevens een professionele hulp was , zoals je zegt heeft deze de schrijfbeveiliging van de stick ook kunnen verhelpen ?
indien zo , wat was dan het probleem met deze stick ?
 
heb het er even met hem over gehad, maar hij had niet zo heel veel tijd. ik zal straks alles nog eens overdoen en iets laten weten. in het slechtste geval zal ik het hem maandag nog een vragen. ik hou je in elk geval op de hoogte.
 
voor al de mensen die mij in deze met raad hebben bijgestaan: heb àlles van hierboven nog eens gecheckt en het probleem blijft onopgelost. misschien nog één ding waar evt geen rekening is gehouden: de 'fout' is gebeurd op de computer van mijn buurman, de poging tot herstel op een andere, nl de mijne. herkent die onnozele stick mij misschien niet als administrator?
 
Een USB stick geformatteerd als FAT kent geen gebruikers rechten zoals NTFS kent. Dus maw iets dat niet aanwezig is kan ook niet "tegenwerken". Daarom dat het weinig zin heeft om naar NTFS te gaan om dan wel gebruikers rechten te implementeren. Een bestandsstructuur onder FAT kan overal gelezen worden waar FAT ondersteund wordt, zonder rekening te moeten houden met gebruikers rechten. Iedereen kan er dus op lezen, schrijven en uitvoeren. NTFS op een USB stick heeft enkel zin als je bestanden groter dan 2GB erop wilt plaatsen, of deze folders beveiligen dmw de NTFS mogelijkheden.

Mijn laatste mening is dat die USB stick defect is geraakt. Als een low level format al niet lukt...
 
Die stick was reeds geformateerd op FAT. Elke USB stick wordt normaal standaard voorgeformateerd op FAT, zodat zowel Mac als Windows gebruikers deze kunnen gebruiken. Je kan altijd proberen deze opnieuw te formateren, maar ik verstond dat die ook dezelfde fout gaf. Meer kan je niet doen... Tenzij onder garantie gaan omruilen. Dit ging toch over een nieuwe USB stick, dus garantie moet daar ook op zitten. Je kan blijven zoeken achter iets wat niet op te lossen valt...
 
ik wilde jullie allemaal bedanken voor de goede raad en was al in de mediamarkt geweest om hem evt te ruilen (was niet meer in voorraad), toen ik hem liet vallen. terug thuis heb ik hem getest of hij misschien kapot was, maar dat was niet het geval. ik kwam wel bij een foto die op zijn kant lag, en toen ik die wilde draaien kreeg ik volgende melding: "Virus: JPG:MS04-028 [Expl] (Engine B)

Er is een poging gedaan om een geïnfecteerd
bestand te openen.

Bestand: ~PI66CB.tmp
Map: C:\Users\Jef\AppData\Local\Temp"

ik had die foto geopend met 'windows live photo gallery' en bij een volgende poging kreeg ik dezelfde melding. als ik een andere foto wilde kantelen kreeg ik die melding niet. ook bij foto 's van mijn eigen pc kreeg ik geen foutmelding. van het programma zelf kreeg ik volgende melding: "er is een fout opgetreden waardoor windows live photo gallery deze foto niet kan opslaan. foutcode: 0x80070013". als ik dezelfde foto open en kantel in windows fotogalerie krijg ik de melding: "deze afbeelding kan vanwege een fout niet worden opgeslagen." maar geen melding van een virus. en ik vrees dat er toch een virus in het spel is. graag jullie mening en advies, waarvoor dank bij voorbaat.
 
installeer malwarebytes free
na de installatie ga je deze eest bijwerken ( update's)
nadat deze bijgewerkt is kun je de gehele pc scannen (neem de volledige scan functie)
note: zorg dat de stick in geplugt is op de pc ...
je krijgt de keuze om aan te vinken om ook deze stick mee te scannen ...(doe dit dan ook )
of je kiest enkel om de stick te scannen ( niet aanbevolen )
 
ok, heb gescand, dit is 't resultaat:
Malwarebytes Anti-Malware 1.70.0.1100
Malwarebytes : Free anti-malware download

Databaseversie: v2013.01.12.06

Windows Vista Service Pack 2 x86 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
Jef :: PC_VAN_JEF [administrator]

12/01/2013 14:14:02
mbam-log-2013-01-12 (14-14-02).txt

Scan type: Volledige scan (C:\|D:\|E:\|)
Ingeschakelde scan opties: Geheugen | Opstartitems | Register | Bestanden en mappen | Heuristiek/Extra | Heuristiek/Shuriken | PUP | PUM
Uitgeschakelde scan opties: P2P
Objecten gescand: 321952
Verstreken tijd: 1 uur/uren, 50 minuut/minuten, 32 seconde(n)

Geheugenprocessen gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

Geheugenmodulen gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

Registersleutels gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

Registerwaarden gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

Registerdata gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

Mappen gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

Bestanden gedetecteerd: 0
(Geen kwaadaardige objecten gedetecteerd)

(einde)

en ook nog: "de scan is voltooid. Er zijn geen kwaadaardige objecten gededecteerd."

E is de usb-stick
en toch krijg ik steeds weer die virusmelding
tja...
 
Nooit van een false positive gehoord. Dit komt wel vaker voor hoor. Dit betekend dat de scanner dit bestand ten onrechte als virus ziet. Zeg maar vals alarm.

Ik kan me er nog iets bij voorstellen ook dat de virusscanner dit aangeeft als een virus als ik dit zie:
Bestand: ~PI66CB.tmp
Map: C:\Users\Jef\AppData\Local\Temp"
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan