BMW dwingt hybrides om in 7 Belgische zones electrisch te rijden

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Voortaan kiezen plug-inhybride BMW-modellen met een Belgische inschrijving automatisch voor de puur elektrische rijmodus wanneer ze rijden in één van 7 geselecteerde zones van Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Luik. BMW gaat bovendien met een puntensysteem werken.

BMW gebruikt geofencing om zijn plug-inhybride modellen automatisch in de elektrische modus te dwingen in 7 zogenaamde eDrive-zones in ons land. België is zo samen met Duitsland, Frankrijk,
Nederland, Oostenrijk en Zwitserland een pilootland voor de nieuwe technologie.

De functie wordt geïntroduceerd in de pluginhybride versie van de 3-Reeks, de 7-Reeks en de X5 die sinds afgelopen zomer zijn gebouwd. In totaal gaat het in België over een paar duizend auto’s. Bij het binnenrijden van zo’n eDrive-zone krijgen de bestuurders een melding op hun scherm.

De bestuurders moeten het spel natuurlijk mee willen spelen en hun plug-inhybride auto zo vaak mogelijk inpluggen zodat de functie kan werken.

h1.jpg

Om hen daartoe aan te zetten wil BMW met een puntensysteem werken. Bestuurders die intensief gebruik maken van de uitstootvrije rijfunctie in de eDrive-zones krijgen punten die kunnen worden ingeruild voor gratis minuten aan een laadpaal. Het systeem zou deze zomer worden geactiveerd.

Lage-emissiezones

De eDrivezones die BMW heeft geselecteerd komen uiteraard overeen met de lage-emissiezones van de steden waar die bestaat. Dit zijn ze in detail:

h2.png
h4.png
h5.png
h6.png
h7.png

h8.png

h3.png
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Lijkt aktief te zijn maar ik heb er sedertdien (zomer 2020) toch niets meer over gehoord ...
Weet er iemand meer over ?

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan