Pastinaak, warmoes, postelein, ... heel wat vergeten groenten uit grootmoeders keuken winnen terug aan populariteit. Zij zijn een origineel én smakelijk alternatief als begeleider van feestelijke gerechten.
Tijdens het culinaire telefoonpanel dat uw krant dit weekend organiseerde, gaf chef Wouter Van der Vieren van restaurant Clandestino in Haasdonk de volgende tip. "Van ongeschilde aardpeer, witte stoefgroenten en een beetje look maak je een origineel alternatief voor de klassieke tomatensoep. Schillen, koken en zeven en succes is gegarandeerd."
Tobias Leenaert van het Ethisch Vegetarisch Alternatief kreeg heel wat vragen over bereidingen van minder bekende groenten. “Bij pastinaak in ‘t groen bak je de pastinaak op in wat olijfolie met veel peterselie. Rammenas kan dan weer worden klaargemaakt zoals aardappelpuree. Meng de twee purees en je krijgt een heel aparte smaak.”
Bron:GVA
SIMBA
Tijdens het culinaire telefoonpanel dat uw krant dit weekend organiseerde, gaf chef Wouter Van der Vieren van restaurant Clandestino in Haasdonk de volgende tip. "Van ongeschilde aardpeer, witte stoefgroenten en een beetje look maak je een origineel alternatief voor de klassieke tomatensoep. Schillen, koken en zeven en succes is gegarandeerd."
Tobias Leenaert van het Ethisch Vegetarisch Alternatief kreeg heel wat vragen over bereidingen van minder bekende groenten. “Bij pastinaak in ‘t groen bak je de pastinaak op in wat olijfolie met veel peterselie. Rammenas kan dan weer worden klaargemaakt zoals aardappelpuree. Meng de twee purees en je krijgt een heel aparte smaak.”
Bron:GVA
SIMBA