Firefox

Firefox 75.0

Je moet Lid zijn om te kunnen downloaden

Nieuw:

Met de release van vandaag helpen een aantal verbeteringen u om slimmer en sneller te zoeken. Typ minder en vind meer met de vernieuwde adresbalk van Firefox:
Gerichte, schone zoekervaring die is geoptimaliseerd voor kleinere laptopschermen
Topsites verschijnen nu wanneer u het adres selecteert
Verbeterde leesbaarheid van zoeksuggesties met een focus op nieuwe zoektermen
Suggesties omvatten oplossingen voor veelvoorkomende Firefox-problemen
Onder Linux komt het gedrag bij het klikken op de adresbalk en de zoekbalk nu overeen met andere desktopplatforms: een enkele klik selecteert alles zonder primaire selectie, een dubbelklik selecteert een woord en een drievoudige klik selecteert alles met primaire selectie
Firefox slaat alle vertrouwde Web PKI Certificate Authority-certificaten die bekend zijn bij Mozilla lokaal op in de cache. Dit verbetert de HTTPS-compatibiliteit met verkeerd geconfigureerde webservers en verbetert de beveiliging.
Firefox is nu beschikbaar in Flatpak, een eenvoudigere manier om Firefox op Linux te installeren en te gebruiken.
Direct Composition wordt geïntegreerd voor onze gebruikers op Windows om de prestaties te helpen verbeteren en ons voortdurende werk mogelijk te maken om WebRender te verzenden op Windows 10-laptops met grafische kaarten van Intel.

Gemaakt

Verschillende beveiligingsoplossingen

Onderneming

Experimentele ondersteuning voor het gebruik van clientcertificaten uit het OS-certificaatarchief kan worden ingeschakeld op macOS door de voorkeur security.osclientcerts.autoload in te stellen op true.
Enterprise-beleid kan worden gebruikt om uit te sluiten dat domeinen worden opgelost via TRR (Trusted Recursive Resolver) met DNS via HTTPS.

Ontwikkelaar

Bespaar bandbreedte en verminder het browsergeheugen met behulp van het laadkenmerk op het <img> -element. De standaard "gretige" waarde laadt afbeeldingen onmiddellijk en de "luie" waarde vertraagt het laden totdat de afbeelding zich binnen het bereik van de viewport bevindt.
Dankzij directe evaluatie van console-expressies kunnen ontwikkelaars fouten sneller identificeren en oplossen dan voorheen. Zolang uitdrukkingen die in de webconsole zijn getypt neveneffectvrij zijn, worden hun resultaten tijdens het typen bekeken.
Deze uitgave fixt twee zero-day lekken in Mozilla's browser. Dit zijn twee kritieke lekken die al actief aangevallen worden. Snel updaten is dus wenselijk.
Firefox 74.0 is een kleinere release met slechts enkele wijzigingen en verbeteringen. Mozilla verkortte de periode tussen releases, vanaf 2020 wordt elke vier weken een nieuwe Firefox-versie uitgebracht .
  • Firefox ondersteunt geen TLS 1.0 of TLS 1.1 meer.
  • Privacyverbeteringen door de toegang tot bepaalde informatie te blokkeren, bijvoorbeeld geolocatie van iframes van verschillende oorsprong.
Verschillende stabiliteitsfiles
Opgeloste problemen bij het openen van bestanden met spaties in hun pad (bug 1601905)
Een hang-opening opgelost over: logins wanneer een hoofdwachtwoord is ingesteld (bug 1606992)
Een web compatibiliteitsprobleem met CSS Shadow Parts opgelost die in Firefox 72 werd verzonden (bug 1604989)
Inconsistente afspeelprestaties voor 1080p-video's op volledig scherm opgelost (bug 1608485)
Bovenaan Onderaan