Firefox

Firefox 117.0

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
Nieuw

Ondersteuning voor het automatisch invullen van creditcards is uitgebreid naar gebruikers die Firefox gebruiken in de IT-, ES-, AT-, BE- en PL-landinstellingen.
YouTube-videolijsten scrollen nu correct bij het navigeren met een schermlezer.
Diverse beveiligingsoplossingen.
Vast

Er is een probleem opgelost voor OPFS-gebruikers (vooral degenen die Adobe Photoshop gebruiken) waardoor de toegang tot bestanden die in een eerdere versie lokaal in de cache waren opgeslagen, werd verbroken.
Er is een probleem opgelost waardoor het delen van schermen voor sommige gebruikers op Wayland werd verbroken.
Er is een probleem opgelost waarbij een melding op volledig scherm voortdurend aan een gebruiker werd getoond, zelfs nadat deze was uitgeschakeld.
Er is een probleem opgelost waarbij Firefox bleef hangen bij het uitvoeren van een Google-zoekopdracht.
Lost een probleem op dat ervoor zorgde dat toetsaanslagen werden gecodeerd voor gebruikers die ZoneAlarm anti-keylogger gebruikten.
Nieuw

UI toegevoegd om de DNS via HTTPS-uitzonderingslijst te beheren.
Bladwijzers kunnen nu worden doorzocht vanuit het menu Bladwijzers. Het menu Bladwijzers is toegankelijk door de menuknop Bladwijzers toe te voegen aan de werkbalk.
Beperk zoekopdrachten tot uw lokale browsegeschiedenis door Zoekgeschiedenis te selecteren via de menuknoppen Geschiedenis, Bibliotheek of Toepassing.
Mac-gebruikers kunnen nu video van hun camera's vastleggen in alle ondersteunde native resoluties. Dit maakt resoluties hoger dan 1280x720 mogelijk.
Het is nu mogelijk om de extensies in het extensiepaneel opnieuw te rangschikken.
Gebruikers op macOS, Linux en Windows 7 kunnen nu FIDO2 / WebAuthn-authenticators gebruiken via USB. Voor sommige geavanceerde functies, zoals inloggen zonder wachtwoord, moet een pincode worden ingesteld op de authenticator.
Pocket Recommended-inhoud is nu te zien in Frankrijk, Italië en Spanje.
Nieuw

Als u met de rechtermuisknop op wachtwoordvelden klikt, wordt nu een optie weergegeven om het wachtwoord te onthullen.
Ubuntu Linux-gebruikers kunnen nu hun browsergegevens importeren vanuit het Chromium Snap-pakket. Momenteel werkt dit alleen als Firefox niet ook als Snap-pakket is geïnstalleerd, maar er wordt aan gewerkt om dit aan te pakken!
Gebruikt u het tablijstpaneel in de tabbalk? Als dat het geval is, kunt u nu tabbladen sluiten door met de middelste muisknop op items in die lijst te klikken.
Je hebt altijd een tabblad ongedaan kunnen maken door (Cmd/Ctrl)-Shift-T te gebruiken. Nu zal diezelfde snelkoppeling de vorige sessie herstellen als er geen gesloten tabbladen meer zijn van dezelfde sessie om opnieuw te openen.
Voor alle ETP Strict-gebruikers hebben we de lijst met bekende trackingparameters die uit URL's worden verwijderd, uitgebreid om onze gebruikers verder te beschermen tegen cross-site tracking.
Maakt overlay van software-gedecodeerde video op Intel GPU's in Windows mogelijk. Verbetert de kwaliteit van het downscalen van video's en vermindert het GPU-gebruik.
Nieuw

Windows native notificaties zijn nu ingeschakeld.
Firefox Relay-gebruikers kunnen er nu voor kiezen om Relay-e-mailmaskers rechtstreeks vanuit de Firefox-referentiebeheerder te maken. U moet zijn aangemeld met uw Firefox-account.
We hebben twee nieuwe locaties toegevoegd: Silhe Friulian (bont) en Sardinian (sc).
Nieuw

Het is nu mogelijk om bladwijzers, geschiedenis en wachtwoorden te importeren, niet alleen uit Edge, Chrome of Safari, maar ook uit Opera, Opera GX en Vivaldi voor alle mensen die in plaats daarvan naar Firefox willen overstappen!
GPU-sandboxing is ingeschakeld op Windows.
Opmerking: een bug in de populaire X-Mouse Button Control (XMBC)-tool kan ervoor zorgen dat scrollen met het muiswiel niet meer werkt. De auteur(s) werken aan een update. Ondertussen kan scrollen worden hersteld door XMBC opnieuw te configureren: ofwel schakel de optie Scrollwiel scrollvenster onder cursor maken in de algemene instellingen uit, of schakel de optie Scrollvenster onder cursor uitschakelen in als u een aangepast profiel voor Firefox gebruikt.
In Windows kan nu worden voorkomen dat modules van derden zichzelf in Firefox injecteren, wat handig kan zijn als ze crashes of ander ongewenst gedrag veroorzaken.
Datum-, tijd- en datum/tijd-lokale invoervelden kunnen nu worden gewist met de sneltoetsen Cmd+Backspace en Cmd+Delete op macOS en Ctrl+Backspace en Ctrl+Delete op Windows en Linux.
GPU-versnelde Canvas2D is standaard ingeschakeld op macOS en Linux.
WebGL prestatieverbetering op Windows, MacOS en Linux.
Maakt overlay mogelijk van hardware-gedecodeerde video met niet-Intel GPU's op Windows 10/11, waardoor de videoweergaveprestaties en videoschaalkwaliteit worden verbeterd.
Nieuw in Firefox 109.0:
  • Manifest Versie 3 (MV3) extensie-ondersteuning is nu standaard ingeschakeld (MV2 blijft ingeschakeld/ondersteund). Deze belangrijke update luidt ook een spannende verandering van de gebruikersinterface in, in de vorm van de nieuwe extensies-knop.
  • De Arbitrary Code Guard exploitbescherming is ingeschakeld in de hulpprocessen voor het afspelen van media, waardoor de beveiliging voor Windows-gebruikers wordt verbeterd.
  • De native HTML-datumkiezer voor datum- en datetime-invoer kan nu worden gebruikt met alleen een toetsenbord, wat de toegankelijkheid voor gebruikers van schermlezers verbetert. Gebruikers met beperkte mobiliteit kunnen nu ook gewone sneltoetsen gebruiken om door het kalenderrooster en de maandselectiespinnen te navigeren.
  • Firefox-versies in het Spaans van Spanje (es-ES) en Spaans van Argentinië (es-AR) worden nu geleverd met een ingebouwd woordenboek voor de spellingscontrole van Firefox.
Diverse beveiligingsfixes.

Gewijzigd

  • Met ingang van 16 januari zullen Colorways niet langer in Firefox zitten. Gebruikers zullen nog steeds toegang hebben tot opgeslagen en actieve kleurwegen via de menu-optie Add-ons en thema's.
  • Op macOS scrolt Ctrl of Cmd + trackpad of muiswiel nu de pagina in plaats van te zoomen. Dit voorkomt per ongeluk zoomen en komt overeen met het gedrag van andere webbrowsers op macOS.
  • Het gedeelte Onlangs gesloten van Firefox View biedt gebruikers nu de mogelijkheid om url-koppelingen handmatig te sluiten/verwijderen uit de lijst.
  • De berichten over de lege status en grafische onderdelen die in Firefox View voor de secties Tabbladopname en Onlangs gesloten zijn weergegeven, zijn bijgewerkt voor een verbeterde gebruikerservaring.
Gemaakt

Lost een crash op voor sommige gebruikers op Mac OS X 10.12-10.14 tijdens het afspelen van video (bug 1806391).
Lost een crash op die kan optreden bij het beheren van de browsergeschiedenis.

gewijzigd

Het menu-item "Tabs delen apparaten" voor WebRTC bevindt zich nu alleen in het menu Tools op macOS.
Gemaakt

Corrigeert de standaardzoekmachine die wordt gereset bij een upgrade voor profielen die eerder vanaf een andere locatie zijn gekopieerd
Terug
Bovenaan Onderaan