Audacity

Audacity via Microsoft Store

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
Deze download wordt niet meer bijgewerkt.

Wij raden aan vanaf nu uw installatie uit te voeren vanuit de Store.
Best eerst uw huidige installatie verwijderen.
Verbeterde prestatie. Vooral het laden in projecten zou nu tot 50x sneller moeten zijn in vergelijking met 3.1.0
Dit is een louter patch-release, maar wel een met omvangrijke en veelheid aan patches en bugfixes ...
This is a hotfix release. It fixes the following bugs:

  • Fixed UTF8 support in clip titles #2135
  • Fixed data loss when joining clips #2123
  • Fixed a crash with exporting resampled tracks #2136
  • Fixed a crash when opening projects with very small double values #2128
Dit is een hotfix-release. Het lost de volgende bugs op:

Vaste FFMPEG-import waarbij alleen het linkerkanaal wordt geïmporteerd
Verbeterde prestaties van Audacity wanneer er veel clips aanwezig zijn
Een crash opgelost met loskoppelen bij stiltes
Corruptie van clipnaam verholpen bij het toepassen van effecten op aangrenzende clips
Een crash verholpen met de timeshift-commando's
Vaste aangepaste thema's werken niet
Wijzigingen en verbeteringen sinds vorige versie

Dit is een hotfix release die een bug verhelpt die projectbestanden kon beschadigen wanneer ze werden geopend via Cmd+O in talen waar het decimaalteken geen punt was. Verder is deze release identiek aan versie 3.0.3


BesturingssystemenWindows 7, Linux, macOS, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Een bug opgelost met enveloppunten, die zich ongecontroleerd konden vermenigvuldigen en ervoor konden zorgen dat Audacity crashte. Vooral:

#1476: Enveloppunten worden vermenigvuldigd bij gebruik van Filter Curve EQ of Grafische EQ
#1477: Filter Curve EQ crasht als er een enveloppunt buiten de selectie is
.aup3 Projectformaat

Audacity 3.0.0 is een grote update van onze vorige Audacity 2.4.2. We hebben de indeling gewijzigd waarin we Audacity-projecten opslaan! Voorheen bewaarden we projecten als een soms groot aantal kleine bestanden, met een ‘.aup’ -bestand om de partij te coördineren. Deze manier van werken wordt soms ‘stapel bestanden’ opslag genoemd.

Het probleem, dat maar al te vaak voorkwam, was dat databestanden en .aup-bestanden uit elkaar gingen. Gebruikers hadden redelijkerwijs verwacht dat het .aup-bestand het hele project zou bevatten. Welnu, het nieuwe .aup3-bestand bevat ook de gegevens. Het technische detail is dat we een open source database, SQLite3, gebruiken om alles in één .aup3-bestand op te slaan. Dat gebeurt allemaal ‘achter de schermen’. SQLite3 is open source en het is een genot om mee te werken. Desalniettemin was dit een enorme verandering, en we besloten dat het te riskant was om veel andere wijzigingen die we tegelijkertijd wilden aanbrengen op te nemen - dus 3.0.0 gaat bijna volledig over deze grote formaatwijziging.

Het bewerken van audio met .aup3-projecten zou op de meeste computers iets sneller moeten zijn dan voorheen, omdat er minder bestanden worden bewerkt. Het afronden en afsluiten van een project aan het einde van het werk kan een stuk langzamer gaan, omdat er meer te doen is als een project wordt afgesloten. We denken dat de afwegingen het waard zijn.
Label Geluiden & Noise Gate

We hadden tijd om ons ‘Noise Gate’-effect te verbeteren en een nieuwe analysator toe te voegen, ‘Label Sounds’, die geluiden en stiltes kan labelen. We hebben ook elders een paar kleine aanpassingen gedaan. U kunt nu macro's importeren en exporteren, en er zijn een aantal nieuwe opdrachten voor het gebruik van de laatst gebruikte tool of de laatst gebruikte analysator waar u snelkoppelingen naar kunt geven.
Fouten opgelost

We hebben ook meer dan 160 bugs opgelost die zich in de loop der jaren hadden opgestapeld. Dit is nogal een duizelingwekkende hoeveelheid werk. De meeste van deze bugs waren kleine problemen, gemakkelijk te omzeilen. Sommige waren echter echt sappige bugs met hoge prioriteit die er veel toe zouden hebben gedaan voor de mensen die erdoor werden getroffen. We zijn erg blij dat deze bugs nu zijn verholpen.
Bovenaan Onderaan