Video Streaming Google dumpt Chromecast voor nieuw TV-streaming apparaat

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Google heeft zijn nieuwste apparaat voor tv-streaming onthuld, de Google TV Streamer. De komst van dit apparaat betekent het einde van de populaire Chromecast-lijn van streaming vanaf goedkope entertainmentapparaten.

Dit is de eerste grote upgrade van Google's streaminghardware sinds de 4K Chromecast uit 2020 - een goedkopere HD-versie werd uitgebracht in 2022. Het apparaat heeft twee keer zoveel geheugen (4GB), veel meer opslagruimte (32GB, vergeleken met 8GB) en een processor die 22 procent sneller is dan die van de 4K Chromecast. Dit zou problemen met trage navigatie en het laden van apps, die de Chromecast-reeks hebben geplaagd, moeten oplossen.

De Google TV Streamer is een standalone box die naast of onder je tv wordt geplaatst in plaats van aan een HDMI-poort zoals de originele Chromecast dongles. De vernieuwde stembesturing heeft een aanpasbare knop die je kunt toewijzen aan bepaalde diensten en een nieuwe functie Zoek mijn afstandsbediening. Je kunt dit activeren door op een knop op de achterkant van de hoofdbox te drukken of door spraakopdrachten te gebruiken via een apparaat dat compatibel is met Google Assistant.
De TV Streamer levert een meer filmische ervaring voor kijkers met compatibele tv's en luidsprekers, dankzij de ondersteuning voor 4K HDR met Dolby Vision video en Dolby Atmos geluid. De extra bandbreedte die hiervoor nodig is kan sommige Wi-Fi-verbindingen overweldigen, dus de TV Streamer wordt geleverd met een Ethernet-poort voor een betrouwbare bekabelde netwerkverbinding.

AI-functies en beeld-in-beeld

Naast de hardware-upgrades is er ook een nieuw besturingssysteem - de TV Streamer zal het eerste apparaat zijn met Android 14 for TV.
Dit ondersteunt Google's Gemini AI-technologie voor aangepaste aanbevelingen, samenvattingen van inhoud, gepersonaliseerde screensavers en een nieuwe omgevingsmodus voor als de tv niet actief is.

Andere nieuwe functies zijn de picture-in-picture-modus en een nieuw smart home-paneel waarmee je compatibele slimme apparaten kunt bekijken en bedienen vanaf je tv, zoals deurbellen, beveiligingscamera's, thermostaten en meer. Uiteraard ondersteunt het nieuwe model alle grote streamingdiensten, waaronder BBC iPlayer, ITVX, Netflix, Prime Video en Disney+.

Google heeft duidelijk gemaakt dat het uitbrengen van de TV Streamer niet betekent dat het bestaande Chromecast-apparaten in de steek laat. Deze zullen nog enige tijd updates en ondersteuning blijven ontvangen, afhankelijk van het model.
 
Terug
Bovenaan