Wileyfox Spark reeks.

Inleiding:
Het britse merk dat vorig jaar op de markt kwam, komt dit jaar met 3 nieuwe telefoons op de markt en alle 3 de toestellen gaan tussen de 120 en de 170€ kosten. Dus zitten ze qua prijs in het lagere segment. Wileyfox draait sinds dag 1 op Cyanogen OS dat gebaseerd is op Android, maar dan sterk veranderd, alhoewel je de Android er wel nog door ziet schijnen. Op deze 3 telefoons is het Cyanogen 13 dat er op voor geprogrammeerd staat. Het is wel een vlotte variatie op Android, en is gebaseerd op Android 6.0
Zoals eerder al gezegd komen er 3 versies op de markt de goedkoopste met een prijskaartje van 120€ is de Spark.
Dan volgt de Spark + die net als de Spark is, maar dan met een +.
Het vlaggenschip in deze reeks is de Spark x en die krijgt ook nog eens een groter scherm en is ook de duurste voor 169€
De Spark + en de Spark x komen naar de benelux, de goedkoopste variant de Spark komt niet naar de benelux en ze worden vanaf 11 Juli verwacht in de winkelrekken.

Scherm:

Spark: De Spark komt met een 5” 1080x720 pixels IPS LCD scherm Dat 294PPI mee krijgt en word voorzien van Dragontrail glass ter bescherming tegen krassen.

Spark +: De Spark + krijgt hetzelfde 5” scherm als de Spark, dus eveneens een 1080x720 pixel scherm in IPS LCD met 294PPI en het Dragontrail glass ter bescherming tegen krassen.

Spark x: De spark x krijgt een 5,5” scherm eveneens een HD scherm met een resolutie van 1080x720 pixels en strand lager als de twee voorgaande doordat het scherm wat groter is en eindigd op 236PPI. Het krijgt eveneens het Dragontrail Glass ter bescherming tegen krassen.

Camera’s:

Spark: De Spark krijgt zowel aan de achterkant als aan de voorkant een 8MP camera, maar helaas vind ik maar weinig meer informatie erover.

Spark +: De Spark + krijgt achteraan een 13MP camera, met naar eigen zeggen genoeg filters om altijd een mooie foto te kunnen maken, aan de voorkant komt dezelfde camera te zitten als op de Spark en dus een 8MP camera.

Spark x: De Spark x krijgt het op het eerste zicht dezelfe camera’s mee als op de Spark +, maar dit ben ik niet helemaal zeker door hun gebrekkige informatie. Achteraan komt dus een 13MP camera met een heel scala aan filters waardoor je je bijna een Pro voelt, zeggen ze zelf, en vooraan komt een 8MP camera wat meer als voldoende is om een selfie mee te maken of om mee te videobellen.

Chipset:

Spark: De spark komt met een Mediatek 6735 processor aan boord gecofigureerd in Quad core , geklokt op 1,3GHz en krijgt 1GB RAM mee aan boord en 8GB intern geheugen dat kan worden uitgebreid door middel van een micro SD kaartje tot 32GB.

Spark +: De Spark + komt de dezelfde Mediatek 6735 processor aan boord , eveneens geconfigureerd in Quad core en geklokt op 1,3GHz, maar krijgt 2GB RAM mee aan boord en 16GB intern geheugen dat uitbreibaar is door middel van een micro SD kaartje tot 32GB.

Spark x: De Spark x komt met dezelfde Mediatek 6735 processor aan boord , eveneens geconfigureerd in quad core en geklokt op 1,3GHz, maar dan wel in 64 bit. Verder krijgt hij 2GB RAM mee aan boord en krijgt hij 16GB intern geheugen dat uitbreidbaar is tot 32GB door middel van een micro SD kaartje.

Batterij:

Spark: De Spark komt met een 2200mAh sterke verwijderbare accu aan boord.

Spark +: De Spark + komt net als zijn kleinere broertje ook met een 2200mAh verwijderbare accu aan boord.

Spark x: De Spark x komt met een 3000mAh sterke verwijderbare accu aan boord.

Specificaties:

Spark: https://www.wileyfox.com/nl/spark/

Spark +: https://www.wileyfox.com/nl/sparkplus/

Spark x: https://www.wileyfox.com/nl/sparkx/
 
Bovenaan Onderaan