Wiko Freddy

Indeling:
Op het IFA in Berlijn komt het gekke Franse merk Wiko met een alweer geslaagde budget telefoon op de markt. Ik heb het wel voor Wiko die niet in de rij wil lopen. Ze doen wat van hen verwacht word. Een beetje gekke Smartphones maken in een budget reeks. Deze Freddy is er zo eentje van met zijn prijs van 99€ krijg je een 5” telefoon in een mooi kleurtje. Geen saaie bedoening bij wiko het een beetje Wako merk. Wat mogen nog verwachten voor die prijs van 99€ behalve een 5” scherm, oh ja gewoon LTE jaja met 4G.

Scherm:
Op scherm gebied hebben ze in de onderste schuif zitten zoeken, dat is een beetje jammer, maar hij kost dan ook maar 99€, het is een 854x480 pixels scherm dat een vrij magere 196PPI oplevert en is daarmee ook maar een FWVGA scherm. Wat tegenwoordig bij de laagste categorieën ligt.

Camera’s:
Achteraan prijkt een 8MP camera met LED flitser, maar helaas kan ik niet meer specificaties erover vinden.
De frontcamera is een 2MP camera.

Chipset:
De Wiko Freddy krijgt een Qualcomm Snapdragon 210 processor die geconfigureerd is in Quad core en geklokt is op 1,1GHz en krijgt daarbij de steun van 1GB RAM en krijgt 8GB intern geheugen dat uitbreidbaar is door middel van een micro SD kaartje, maar tot hoeveel is helaas niet mee gedeeld.

Batterij:
De Wiko Freddy krijgt een 2000mAh sterke Li-Ion batterij mee aan boord en ondanks zijn grote scherm, maar met zijn lage resolutie en een vrij zuinige Snapdragon processor zou het wel eens voldoende kunnen zijn om makkelijk een dag mee door te kunnen komen.

Specificaties:

Wiko Freddy
 
Bovenaan Onderaan