Chrome OS Algemeen Wat maakt Chrome OS zo bijzonder ?

Status
Niet open voor verdere reacties.

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Google heeft recent Chrome OS Flex gelanceerd als een manier om oudere Windows of Mac hardware een tweede leven te geven door het OS te vervangen en er volledig funktionele Chromebooks van te maken. Zeker met het oog op de strikte vereisten van Windows 11 lijkt dit voor 2025 een interessante denkpiste.

Als u dit bekend in de oren klinkt heeft u geen ongelijk. Google kocht enige tijd geleden CloudReady en dit bedrijf had precies hetzelfde voor ogen. En bracht de oplossing ook uit en die werkt overigens prima. Hier naast me staat een laptop die zich tot chromebook heeft omgeturnd met CloudReady.
Google houdt het erop dat Chrome OS Flex, eens volledig uitontwikkeld de plaats van CloudReady zal innemen.

Tot nu toe was de standaard vluchtweg voor een ouder systeempje om er een light versie van Linux op te installeren, maar niet iedereen vindt het makkelijk die omslag te maken. Chrome OS in zijn diverse vormen biedt een gebruikerservaring die nauwer aansluit bij Windows én als je ook nog Google Chrome gebruiker bent zal je je meteen thuis voelen.

Voorlopig kies je best voor CloudReady, want Chrome OS Flex is nog wat beperkter, voorlopig dan toch. Zo is er nog géén command line aanwezig, zelfs geen enkele shell, maar dat zou in de toekomst veranderen.

Installatie loopt in beide gevallen gelijkaardig als het installeren van Windows 10 of 11. Je hebt een USB stick nodig van 8 Gb of meer, 4 Gb RAM in je toestel en 16 Gb schijfruimte. CPU moet 64-bit zijn, dat wel, maar dat is OK voor zowat elke processor die werd geproduceerd sinds het jaar 2000.
Enkel met een paar oudere Intel GMA grafische processoren kunnen er problemen ontstaan, maar de kans is niet zo groot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan