Tijdelijke bestanden wel of niet verwijderen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
Als u bezig bent in een Office-programma zoals Word een bestand te maken of te bewerken, dan wordt er ondertussen een tijdelijk bestand geopend door Office. In dat tijdelijke bestand worden juist die wijzigingen en toevoegingen bijgehouden. Als u het betreffende bestand (opslaat en) sluit, dan verdwijnt dat tijdelijke bestand vanzelf.
Maar als er door een of andere storing (stroomuitval bijvoorbeeld) iets misgaat, dan blijft zo'n tijdelijk bestand op de harde schijf staan. Dat is ook de bedoeling, want Office gebruikt bij het heropenen van het bestand waar u mee bezig was het tijdelijke bestand om zo mogelijk niet opgeslagen informatie bij te werken. U bent dan mogelijk niet van alles "kwijt".
Maar het kan ook gebeuren, dat er op die manier allerlei tijdelijke bestanden op de harde schijf komen, die geen enkel nut meer hebben. Als u zeker weet, dat die bestanden geen nut meer hebben, dan kunt u ze het beste wissen. Bent u er niet zeker van, zet zulke tijdelijke bestanden dan eventueel op een diskette voor de zekerheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan