Status
Niet open voor verdere reacties.
Ovenschotel met prei en rookworst.

Benodigdheden.

1 kg prei
1 kg aardappelen
1 of 2 rookworsten
50 gr geraspte oude kaas
½l melk of kookvocht van prei
30 gr boter
30 gr bloem
½uitje
Zout peper kerrie poeder

Bereiding.

Aardappelen koken en met hete melk tot puree stampen.
Met snuifje zout en peper en nootmuskaat op smaak brengen.
Prei in stukken van ongeveer 2.5 cm snijden zacht laten koken tot ze gaar zijn.
Vervolgens maakt u de saus de boter laten smelten, en ui erbij tot ze glazig zijn ,
Kerriepoeder erbij even laten sudderen, kookvocht of melk bij doen, laten indikken tot een gladde saus.
Wanneer de saus klaar is roert u er de prei door en schik ze in het midden van uw ovenschotel, daarrond de puree , op de prei een beetje paneermeel strooien alsook de geraspte kaas, enkele klontjes boter.
Dit is een voorverwarmde oven doen tot er een bruin korstje te voorschijn komt .
De warme rookworst er apart bij serveren.

Smakelijk.
 
mmm bedankt hoor tchengy ,dat ga ik wel eens uitproberen
en ik weet dat jij wel iets van koken afweet(y)
 
Blinde vinken in groentestoverij

Blinde vinken in groentestoverij

Blinde vinken in groentestoverij.

Ingredienten:

* 4 blinde vinken
* 100gr gerookt spekblokjes
* 300gr broccolimix of groentemix naar keuze
* 400gr tomatenstukjes uit blik
* 100gr kleine champignons
* 2 sjalotten
* 2 eetl boter
* kruidentuiltje
* peper en zout
* instantsausbinder

Voorbereiding:

- Snij de sjalotten fijn.
- Snij de champignon in schijfjes.

Bereiding:(30min)

1) Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Voeg de gesnipperde sjalotten en blokjes gerookt spek toe en schep om.

2) Voeg de broccolimix of groentemix en de tomatenstukjes toe. Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje erbij.

3) Dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 10min. Voeg de champignons toe, en laat nog 10min tot 15 min. sudderen.Haal het kruidenbuiltje eruit en bind indien nodig met wat instantsausbinder.

Afwerking:

Schep de groentestoverij rond het vlees en serveer met rijst, aardappelpuree , gekookte aardappelen of pasta.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan