cve

Medewerker
Forumleiding
Motorola Moto G4 & G4 Plus.

Inleiding.
Motorola is reeds toe aan zijn vierde generatie G reeks en die is wederom beter geworden dan zijn voorganger. Wat mogen nu gaan verwachten van deze nieuwe generatie Moto G? Hopelijk blijven ze bij hun zo goed als kale Android versie, zeker is wel al dat deze de update krijgt naar Android N de opvolger van Android Marschmallow.

Voor de G4 Plus gaan ze nog een stapje verder, deze krijgt de volgende Android versie O ook. Dus je krijgt met deze telefoon al zeker 2 versie updates.

Scherm.
De Moto G4 & G4 Plus komen met een 0,5” grotere scherm als zijn voorganger en eindigt dus op 5,5” in een resolutie van 1920x1080 pixels wat neer komt op een heel mooie 401PPI. Het is dan ook een Full HD scherm .
Als bescherming krijgt deze nieuwe Moto G het vertrouwde Corning Gorilla Glass 3 die het scherm beschermt tegen vuil en krassen en daar zijn zowel mijn vrouw als ik heel tevreden over. Beide smartphones hier hebben dit glas zitten.

Camera’s.
Op camera gebied gaat deze nieuwe Moto G4 er ook op vooruit, hij krijgt nu een achteraan een 13MP f/2.0 camera met autofocus en dual LED flits en dual tonen. Verder krijgt hij onderandere volgende functies mee. Geo tagging, gezicht herkenning, panorama en auto HDR.
De front camera is een 5MP f/2.2 camera en krijgt ook een auto HDR functie mee, wat uitzonderlijk is in deze klasse.

De Moto G4 Plus krijgt hier aan de voorzijde een identieke camera als de G4, maar aan de achterkant prijkt er eentje van 16MP f/2.0 Met laser autofocus, voor een accuratere en snellere focus als de G4. Verder bied hij dezelfde functies aan als op de G4.


Chipset.
Deze nieuwe Moto G4 krijgt een Qualcomm Snapdragon 617 processor mee aan boord in Quad core configuratie geklokt op 1,5GHz Cortex A53 & Quad Core 1,2GHz Cortex A53 met een Adreno 405. Verder krijgt hij 2GB RAM mee aan boord en de keuze uit 16GB of 32GB intern geheugen dat uitbreidbaar is tot 128GB door middel van een micro SD kaartje.
De G4 Plus krijgt ook nog een vingerprint scanner.

Uit de doos draait de Moto G4 op Android 6.0.1 en krijgt de update naar de Android N die nog moet uitkomen dit jaar. Die update zal waarschijnlijk dan voor eerste kwartaal volgend jaar zijn.

Uit de doos draait de Moto G4 Plus op Android 6.0.1 en krijgt de update naar Android N en O die nog moeten uitkomen. De N komt dit jaar nog uit, maar de update voor de Moto G zal waarschijnlijk niet meer voor dit jaar zijn , wanneer dan de O klaar zal zijn en daadwerkelijk op dit toestel komt is nog koffiedik kijken.

Batterij.
De Moto G4 & G4 Plus komen met een niet verwijderbare 3000mAh sterke Li-Ion batterij aan boord.

Specificaties.

Moto G4

http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g4_plus-8050.php
 
Laatst bewerkt:

cve

Medewerker
Forumleiding
Beide toestellen mogen nog een update verwachten naar android 7 en dit waarschijnlijk nog dit jaar.
 
Bovenaan Onderaan